Merhabalar. Visa Prove - Almanya Sayfamıza Hoş Geldiniz.
Sizler için hazırlanan bu sayfada Türkiye Cumhuriyetinden Federal Almanya Ülkesine farklı amaçlarla yapmak istediğiniz seyahatlerde ihtiyaç duyacağınız vizeler için ne gibi prosedürlerle karşı karşıya kalacağınızı anlatacağız.
Başvurusunu yapmayı düşündüğünüz vize başvuruları için daha detaylı bilgilere ulaşmak isterseniz eğer; Bizlere info@visaprove.com veya İletişim sayfamızda yer alan kurumsal hatlarımız aracılığıyla ulaşabileceğinizi unutmayın lütfen.
Almanya Vizesi
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup; Umuma mahsus pasaport (Bordo Pasaport) hamili olan ülke vatandaşları Almanya ülkesine farklı amaçlarla yaptıkları seyahatler için Almanya vizesi edinmek durumundadırlar. Yeşil pasaportlu, Gri pasaportlu ve Siyah pasaportlu ülke vatandaşları ise 6 aylık süre zarfında 90 günü aşmamak kaydıyla Almanya vizesi almak zorunda değillerdir.
Türkiye’den Almanya ülkesine yapılacak vize başvurularını değerlendiren temsilcilikler; Almanya İstanbul Başkonsolosluğu ve Almanya Ankara Büyükelçiliği’dir. Bu kurumlara mail yoluyla randevu alarak vize başvurusunda bulunabildiğiniz gibi kurumlar tarafından yetkilendirilen Yetkili Servis Birimleri aracılığıyla da vize başvurunuzu yapabilmektesiniz. Konsolosluklar veya Elçilikler vize başvuru süreçlerinin daha sağlıklı ve organize bir şekilde ilerleyebilmesi için bazı özel kuruluşları başvuruları kabul etmeleri ve kendilerine ulaştırabilmeleri için yetkilendirilmiştir. Bu kurumlar aracılığıyla yapılan teslim alınan dosyaları değerlendirme ve yapılan başvuruları olumlu veya olumsuz anlamda sonuçlandırma yetkisi, ilgili Konsolosluklar veya Elçilikler tarafından yetkilendirilen vize memurlarının inisiyatifindedir.
Almanya vizesi aynı zamanda bir Schengen vizesi olarak da tanımlanabilir. Bilindiği üzere Schengen Antlaşması esasında Avrupa Ekonomik Topluluğu üyesi beş ülke arasında, sınır kapılarındaki polis ve gümrük kontrollerini bütünüyle ortadan kaldırmayı amaçlayan antlaşmadır. Antlaşma başlangıçta 5 ülke tarafından imzalanan bir anlaşmaydı. Bu ülkeler; Fransa, Almanya, Lüksemburg, Belçika ve Hollanda ülkeleriydi. Şu an 26 Avrupa ülkesi içinde geçerli olup yaklaşık olarak 5.000.000 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır.
Türkiye Cumhuriyeti topraklarında bulunan Almanya ülkesinin temsilcilikler tarafında verilen Almanya vizesi Schengen statüsüne sahip bir vizedir Edindiğiniz bu vize ile geçerlilik süresini referans alarak ilk girişinizi Almanya’ya yaptıktan sonra diğer üye ülke topraklarına da geçiş yapma hakkınız vardır. Türk vatandaşlarına verilen C tipi vizeler tek (Single) ve çoklu (Multiple) olmak üzere 2 kategoride değerlendirilebilir. Tek giriş hakkı tanıyan vizeniz ile ilgili ülkeye 1 defa giriş - çıkış yapma hakkınız vardır. Çoklu giriş hakkına sahip bir vizeniz var ise eğer ilgili ülkeye vize geçerlilik sürenizi referans alarak her 6 aylık zaman diliminde 3 ayı aşmamak kaydıyla dilediğiniz kadar giriş çıkış yapma hakkınız bulunmaktadır.
Almanya vizesi genel anlamda bakıldığında iki ana kategoride değerlendirilebildiğini görüyoruz. Bunlar; Ulusal D Tipi vizeler ve Kısa Süreli C Tipi Vizeler olarak iki ana kategoride değerlendirilebilir. Almanya’ya kalıcı olarak gidecekseniz eğer Ulusal D Tipi Vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. D Tipi Ulusal kategoride değerlendirilen vizeler, kişiye her 6 ayda 90 günden fazla kalma hakkı tanır. C Tipi Kısa Süreli Vizeler ise herhangi altı aylık zaman diliminde size max. 90 gün konaklama hakkı tanır.
90 Gün Üzeri D Tipi Vize başvurusu yaptıysanız ve Almanya ülkesine bu vize ile seyahat ediyorsanız muhtemelen uzun soluklu bir iş yapmak, eğitim almak, eğitim vermek veya hayatınızı ilgili ülkede sürdürmek için oraya gidiyorsunuzdur. Bunu küçük bir örnek ile detaylandıralım. Örn; Türkiye’de Üniversite eğitiminizi tamamladınız ve Almanya’ya Yüksek Lisans eğitiminizi tamamlamak üzere seyahat edeceksiniz. Bu eğitiminde 2 yıllık bir eğitim olduğunu varsayalım. Bu durumda Almanya ülkesine seyahatinizi gerçekleştirmek için D Tipi Vize başvurusunda bulunmanız gerekecektir. D Tipi Vizeler ilgili ülkede sürekli bulunmanızı sağlamaktadır.
90 Gün Altı C Tipi Vize başvuruları Almanya dahil diğer Schengen bölgesine üye ülkelerde her altı ayda 90 günden az kalma hakkı tanıyan vizelerdir. Konsolosluklar veya ilgili temsilciliklere kısa süreli aile ve arkadaş ziyaretleri, turistik ziyaretler, ticari iş görüşmeleri, festival veya düzenlenmesi planlanan turnuvalara katılım gibi amaçlarla başvurusu yapılan vize türüdür. Bu vize türüne başvuru yaptığınızda vizeniz tek girişli veya çok girişli olark verilebilmektedir. Çok girişli olarak verilen vizeleri ilgili ülkeye giriş çıkış yaptıktan sonra vize geçerlilik süresi boyunca diğer Schengen Bölgesine üye ülkelere de giriş yaparken kullanabilirsiniz.
Almanya vize başvurusunda bulunurken başvuru yapacağınız vize türüne göre değişkenlik gösteren ücretlendirmeler söz konusudur. Güncel Almanya Vize Ücretleri hakkında bu yazımızdan bilgi edinebilirsiniz.
Almanya Schengen Vizesi
Almanya ülkesinin Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan ülke vatandaşlarına vaya daimî ikameti bulunan yabancı ülke vatandaşlarına kendi ülkesine girmeleri için verdiği vize Almanya vizesi olarak tanımlanmaktadır. Almanya vizesi diğer 25 üye ülkede olduğu gibi Schengen statüsüne sahip bir vizedir.
Vizeyi edinen kişiler; Vizeyi aldıkları temsilciliğin ülkesine girdikten sonra diğer üye ülke topraklarına da vize süreleri el verdiğince giriş yapabilirler. Te girişli bir Schengen statüsüne sahip vize ile bu bölgeye tek sefere mahsus giriş çıkış çıkış hakkınız bulunmaktadır. Vizeniz çoklu (Multiple) girişli bir vize ise Schengen Bölgesine dahil ülkelere vize sürenizin son geçerlilik tarihine kadar dilediğiniz kadar giriş çıkış yapma hakkınız bulunmaktadır.
Federal Almanya Hükümeti vizeye tabi ülkelerde bulundurduğu temsilcilikler aracılığıyla vize başvurularını alır ve değerlendirir. Temsilciliklerden edindiğiniz vizeler ile ilgili ülkelere kesin giriş hakkı elde edemediğinizi bilmenizde fayda var. Sınır Güvenlik Muhafızları tehlike arz eden bir durum sezinlediklerinde kişileri Hükümetlerce belirlenen yasalar gereği ülkeye almama hakkına sahiptirler.
Bordo pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile AB üyesi olmayan ülke vatandaşları Almanya ülkesine farklı amaçlarla seyahat edebilmek için her halükarda vize başvurusu yapmak durumundadır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için kurumsal hatlarımız aracılığıyla Visa Prove müşteri temsilcilerini arayabilirsiniz. (Bize ulaşın)
Almanya Dış Temsilciliklerinden alınabilen C Tipi (90 Gün Altı) vizeler aşağıda sıralandığı gibidir.
- Almanya turistik vize
- Almanya ticari vize
- Almanya aile arkadaş vizesi
- Almanya fuar vizesi
- Almanya kültürel veya sportif bir etkinliğe katılma yada bir kongreye katılma vizesi
- Almanya öğrenci vizesi
- Almanya Türk tır şöförlerine vize
- Almanya havaalanı transit vize (A vize)
- Almanya havaalanı transit vize (C vize)
- Almanya tıbbi tedavi vizesi
Yukarıda belirtilen kategorilerde vize başvurusu yapabilmek için randevu alınmalıdır. Temsilciliklerin resmî web sayfalarında edinilen bilgilere göre; Vize başvuruları yapıldıktan sonra 15 gün içerisinde sonuçlandırılması hedeflenmektedir. Bu nedenle yapılacak olan vize başvurularının planlanan seyahat tarihinden min. 15 gün önce yapılması tavsiye edilmektedir. Vize başvurularınızı planlanan seyahat tarihinden mak. 3 ay önce yapabildiğinizi de unutmayınız.
Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Başvuru sahipleri her ne işle meşgul olurlarsa olsunlar istisnasız aşağıda ki evraklar her başvuru sahibinden istenmektedir.
- Eksiksiz ve şahsen imzalanmış Almanya vize başvuru formu
- Pasaport
- Son üç yıl içindeki vizelerinizin (Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) ait birer adet fotokopi
- Hali hazırda geçerli veya eski pasaportunuzda pasaportunuz işlem görmüş sayfalarının fotokopileri
- 2 adet arka fonu beyaz biometrik resim
- Kalacağınız otelde dair rezervasyonlar veya aile - arkadaş ziyareti kapsamında vize başvurusunda bulunuyorsanız buna dair davetiye mektubunuz.
- 30.000 euro teminatlı, elektronik barkodlu veya ıslak imza kaşeli seyahat sağlık sigortanız
- E Devletten alınmış Barkotlu ve Tam vukuatlı ( Nüfus aile seçeneği seçilerek alınmış ) Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğiniz.
- İlgili bankadan alınmış; Minimum son üç aylık Banka Hesap Özetiniz.
- Kimlik fotokopiniz. Yabancı ülke vatandaşları Planlanan seyahat dönüş tarihinden itibaren min. 3 ay geçerli oturum kartı fotokopilerini sunmak durumundadır.
Yukarıda sıraladığımız evraklar, kişilerin çalışma durumları fark etmeksizin muhakkak sunması gereken evraklardır. Aşağıda kişilerin çalışma durumlarına göre ilaveten sunmaları gereken evrakları listeliyoruz.
Ücretli (SSK’lı) Çalışanlar İçin İlaveten Sunulması Gereken Evraklar
- Çalışılan Şirket tarafından yine çalışılan şirketin antetli kağıdına ve ıslak imza kaşeli olarak, aşağıda ki detayları içeren şirket izin yazısı
* Başvuru sahibinin firmadaki görevi açık ve net şekilde belirtilmeli
* Talep edilen vize süresi. Seyahat tarih aralıkları net şekilde belirtilmelidir.
* Seyahatin amacı belirtilmelidir. Bu seyahat bir iş seyahati ise; Masrafların şirket tarafından karşılanıp karşılanmayacağı yazmalıdır.
- Barkodlu Sgk İşe Giriş Bildirgesi
- Barkodlu Sgk Tescil Ve Hizmet Dökümü
- Şahsi Vize Talep Dilekçesi
- Maaş Bordroları (Son üç aylık, ıslak imza ve kaşeli)
- İş yeri evrakları (Güncel Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, İmza Beyannamesi, Güncel Vergi Levhası)
İşverenler ( Bağkur ) İçin İlaveten Sunulması Gereken Evraklar
- Firmanın antetli kağıdına yazılmış ve ıslak imza kaşeli olarak hazırlanmış ‘’ Vize Talep Dilekçesi ‘’.
- Şirket evrakları fotokopileri. (Ticaret Sicil Gazetesi, Güncel Vergi Levhası Fotokopisi, Güncel Faaliyet Belgesi Fotokopisi, İmza Sirküleri Fotokopisi )
- Barkodlu 4B Tescil Ve Hizmet Dökümü
Devlet Memurları İçin İlaveten Sunulması Gereken Evraklar
- Kurumunuzdan alınmış çalışma belgesi.
- Ücretsiz izinde olduğunuz günleri belirten izin belgesi dilekçeniz
- Bağkur / Sgk dökümü
- Sgk İşe giriş bildirgesi
- Son Üç aylık maaş bordroları
Öğrenciler İçin İlaveten Sunulması Gereken Evraklar
- Öğrenim gördüğü kurumdan alınmış; Kaşeli imzalı öğrenci belgesi
- Sponsorluk dilekçesi
- Sponsor olacak kişiye ait evraklar
- Sponsor olacak kişiye ait son üç aylık banka hesap özeti
Ev Kadınları İçin İlaveten İstenen Belgeler
- Sponsor olacak kişiye ait evraklar. Bu evraklar sponsor olacak kişinin çalışma durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir.
- Sponsor tarafından yazılan dilekçe
- Sponsor ile akrabalık bağını gösteren Nüfus Kayıt Örneği
- Sponsor kimlik fotokopisi
Çiftçiler İçin İlaveten İstenen Evraklar
- Bağlı bulunan Ziraat Odasından alınmış Çiftçilik Belgesi
Emekliler İçin İlaveten İstenen Evraklar
- E Devletten alınmış Sgk Tescil Ve Hizmet Dökümünüz
- Emeklilik maaşınızın yattığı bankadan alınmış Son 3 aylık Banka Hesap Özetiniz
Almanya Ulusal Vize
Almanya Ulusal vize başvuruları kendi içinde kategorize edilmiştir. Ulusal vize başvurusu yapan bireyler Almanya’ya seyahat ettikten sonra genellikle kalış amaçları doğrultusunda oturum vizesine başvuru yapan bireylerdir. Türkiye’den verilen D Tipi Vizeler geçici süreliğine kullanılan vizelerdir. D Tipi Vize başvurusunda bulunacak bireyler aşağıda listelediğimiz şekilde hangi vize kategorisinden başvuru yapacaklarını belirledikten sonra 90 Gün Üzeri D Vize başvurularını yapmalıdırlar.
- Dil Kursuna Katılmak İçin D Vize Başvurusu
- Mesleki Eğitim Almak İçin D Vize Başvurusu
- Staj veya Hospitasyon D Vize Başvuruları
- Öğrenci D Vize Başvurusu (Lise, Lisans, Yüksek Lisans)
- Sözleşmeli personel D Vize Başvuruları
- Araştırma Görevlisi D Vize Başvuruları
- Eş Üzerinden Aile Birleşimi Başvuruları
- Alman Vatandaşı Çocuk Üzerinden Aile Birleşimi Başvuruları
- Blue-Card Çalışma İzni Başvuruları
- Ön Onaylı Çalışma İzni Başvuruları
- İş Arama Vizesi Başvurusu
D Vize Başvuruları genel anlamda yukarıda kategorize edilmiş şekilde yapılmaktadır. Bu vize başvuruları kişilerin kendi spesifik durumları göz önünde bulundurulmalıdır. Başvuru sahiplerinin durumuna göre gerekli evraklar değişkenlik gösterebilmektedir.
Almanya Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası
Almanya ülkesine farklı amaçlarla seyahat edecek ülke vatandaşları vize başvurularını yapmadan önce planladıkları seyahat süresi kadar seyahat sağlık sigortalarını yapmak durumunda olduklarını bilmek zorundadırlar.
Kısa süreli (90 Gün Altı) Almanya Schengen Vizesi başvurularında en az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortanızı yaptırmanız ve ıslak imza kaşeli olarak başvuru evraklarınız arasında bulundurmanız gerektiğini unutmamanızda fayda var.
Almanya Vize Randevusu
Almanya’ya kısa süreli seyahat edecek ülke vatandaşları, Schengen vize randevusu başvurularını yapmadan önce Almanya Hükümetinin Türkiye’de bulunan temsilciliklerinin yetkilendirdiği Yetkili Servis Birimlerinden randevularını almak durumundadırlar.
Almanya temsilcilikleri Ulusal vize başvuruları içinde schengen vize başvurularında olduğu gibi randevu almayı şart koşmuştur. Bu randevular için de yine Temsilciliklerin Yetkili Servis Birimleri üzerinden randevular alınmaktadır. Bu randevular (Ulusal D Vize Randevuları) ücretli randevulardır. Yetkili Servis Birimleri üzerinden alınan randevulara başvuru yapmadan önce öncelikle hangi vize kategorisi üzerinden başvuru yapacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Ödeme yapıldıktan sonra belirlenen kategori üzerinden randevu talebi gerçekleştirilir. Servis birimi üzerinden yapılan bu talebe 1-2 hafta içerisinde geri dönüş yapılır. Atılan mail de ki bilgiler referans alınarak D Vize başvuruları belirtilen temsilciliğe veya Yetkili Servis Birimlerine yapılır.
Schengen vize randevusu planlanan seyahatten en az 15 gün öncesin alınmış olmalıdır. Konsolosluklar veya Elçiliklerdeki vize bölümleri başvuru dosyası kendilerine ulaştıktan sonra bu dosyayı 15 güne kadar içerde tutma hakkına sahiptirler. Bu yüzden vize başvurusu işlemlerini vakitlice yapmakta fayda var.
Almanya Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?
Almanya vizesi kaç günde sonuçlanır sorusunun cevabını için net bir zaman söylemek ne yazık ki mümkün değildir. Vize başvuruları yapıldıktan sonra Konsoloslukların yoğun olup olmama durumları, başvuruyu yaptığınız zamanın Bayram tatili öncesi dönemlere gelip gelmediği, Yılbaşı öncesine denk gelip gelmediği gibi durumlar göz önünde bulundurulmalıdır. Konsolosluklar veya Elçilikler yılın belli dönemlerinde yoğundurlar.Yoğun oldukları dönemler de genellikle bayram öncesi dönemlere denk gelir. Güncel süreç hakkında bilgileri Visa Prove kurumsal hatları üzerinden müşteri temsilcilerini arayarak edinebileceğinizi unutmayın lütfen.
Almanya Vizesi
Son Yazılar
- İrlanda Vizesi Nasıl Alınır?
- İspanya Vize Başvuru Şartları Güncellendi
- Kanada Deprem Vizesi Başvurularında DOLANDIRILMAYIN!
- Uluslararası Fuarlara Katılım için Geç Kalmadınız!
- Bulgaristan’a Schengen ile Giriş
- Mısır Kapı Vizesi Açıldı!
- 6 Aylık Rusya Vize Başvuruları Açıldı!
- Depremzedeler için Almanya Vizesi
- 2023 Pasaport Ücretleri
- Green Card Başvuruları Başlıyor