Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi
Siz değerli ziyaretçilerimiz için bu sayfamızda Suudi Arabistan aile ziyareti vizesi nasıl alınır? Başvuru için hangi şartlar gereklidir? Vize evrakları nelerdir? Başvuru nereden yapılır gibi tüm detayları içeren bilgilendirme yapılacaktır.
Aklınıza takılan tüm sorular ve başvuru işlemlerini başlatmak için bizlere ulaşabileceğinizi unutmayınız.
Suudi Arabistan Krallığı, ülkesine ziyaret amaçlı seyahat etmek isteyene Türk vatandaşlarına vize prosedürü uygulamaktadır. Suudi Arabistan’da birinci derece akrabası olan kişiler, akrabalık derecesini kanıtlayan belgeler ve resmi davetiye temin ettikten sonra vize başvurusunda bulunabilmektedir.
Suudi Arabistan Ziyaretçi Vizesi Nasıl Alınır?
Vize başvuruları için öncelikli olarak davetiye temin edilmesi gerekmektedir. Davetiyesiz başvurular konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir. Suudi ziyaretçi vize başvuruları için en önemli kriter birinci derece akrabalık olması gerektiğidir. Akrabalık derecesini kanıtlayamayan kişilerin başvuruları yapılamamaktadır.
Davetiye barkodlu olarak sistem üzerinden mail ortamında gelebilir. Mail olarak tarafınıza iletilen davetiyenin onaylı ve güncel olması durumu kurumumuz tarafından konsolosluğun sistemi üzerinden kontrol edilmektedir. Onaysız veya hatalı girilen (isim, soy isim, doğum tarihi vs.) bilgiler ile başvuru yapılamamaktadır.
Onaylı ve eksiksiz doğru olarak hazırlanan davetiye ile istenilen diğer evraklar hazırlandıktan sonra başvuru işleme alınmaktadır.
Suudi Arabistan vize başvuruları için hazırlanan evrakları güncel ve eksiksiz olarak tarafımıza iletilmesi gerekmektedir. Evraklar tarafımıza iletildiğinde gerekli kontroller yapılıp dosyanıza başvuruya hazır hale getirilir.
Suudi Aile Ziyareti Vizesi için Başvuru Evrakları Nelerdir?
Suudi Arabistan’da birinci derece akrabası olan Suudi vatandaşı veya oturumu izni olan Türk vatandaşlarının hazırlaması gereken birtakım evraklar mevcuttur. Evrak listeleri kişilere göre farklılık gösterebilir aşağıda her başvuruda istenilen evrakları inceleyebilirsiniz.
- Pasaport (En az 1 yıl geçerli süresi ve karşılıklı iki boş sayfası olmalıdır)
- Davetiye (Dışişleri Bakanlığı onaylı)
- Davet eden kişinin vatandaş ise pasaport fotokopisi, yabancı uyruklu ise oturum izni fotokopisi
- Kimlik fotokopisi
- Güncel fotoğraf (Arka fonu beyaz)
- Nüfus kayıt örneği (e devlet üzerinden detaylı olarak alınması gereklidir.)
- Türkiye’de olan başvuru sahibi yabancı uyruklu ise İkamet izni aslı ve fotokopisi istenmektedir.
Akrabalık derecesini kanıtlayan temel evrak Nüfus Kayıt örneğidir, eğer Türkiye’de yabancı uyruklu kişiler veya Suudi Arabistan vatandaşı ile evli olan kişiler mevcut ise, yabancı uyruklu vatandaşların Nüfus kayıt örneğinde görünmediği için evlenme cüzdanı fotokopisi eklenmesi zorunludur.
Suudi Ziyaret Vize Davetiyesi Nasıl Alınır?
Suudi Arabistan’da ikamet eden kişiler, ülkelerine davet edecekleri kişilerin pasaport bilgileri ve yakınlık derecesini kanıtlayan belgeler ile Dışişleri bakanlığı onaylı olarak davetiye mektubu çıkartmaları gerekmektedir. Bu davetiyeler elektronik olarak geldiği için aslına gerek kalmadan tüm işlemler mail ortamında tamamlanabilmektedir. Dışişleri bakanlığı onaylı olan davetiyeler Türkiye’deki ilgili temsilciliğe hitaben geldiği için sistem üzerinden kontrol sağlanabilir. Onaylı ve eksiksiz olarak hazırlanan davetiyelerin kontrolü sağlandıktan sonra başvuru yapılabilmektedir.
Kaç Günlük Ziyaret Vizesi Alınır?
Suudi Arabistan Krallığı ülkesine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları için iki alternatif vizesi mevcuttur. Bu vizeler 1 yıllık çok girişli 90 gün kalma hakkı veya 3 ay tek girişli ve 90 gün kalma hakkı olarak alınabilmektedir. Vizelerin süreleri gelen davetiyeye bağlı olarak belirlenmektedir.
Suudi Arabistan Ziyaret Vize Başvurusu Nereden Yapılır?
Suudi Arabistan vize başvuruları için Türkiye’den ilgili ülkenin yetkili temsilciliği Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği veya İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu olarak iki temsilcilikten işleme alınmaktadır.
Suudi Arabistan vize başvurularında bölge ayrımı kuralı yoktur ancak başvuru yaparken davetiye zorunlu olduğu için davetiye hangi temsilciğe hitaben geldiyse mutlaka ilgili temsilcilik üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir. Örneğin Ankara Büyükelçiliğe hitaben gelen davetiye ile İstanbul’daki konsolosluk üzerinden başvuru yapılamamaktadır.
Davetiye başvurusu yapılırken, kişilerin Türkiye’de ikamet ettikleri şehirleri belirtmeleri gereklidir.
Başvurular hafta içi 10:00 ile 12:00 arasında başvurular işleme alınmaktadır. Sonuçlanan vizeler için yine kişilerin şahsen gelmesine gerek kalmadan, tarafımızca teslim alınıp sizlere iletilmektedir.
Vize başvurularında Konsolosluk/Büyükelçilik başvuru günü kişileri şahsen çağırmamaktadır. Tüm işlemler sizin adınıza kurumumuz tarafından tamamlanmaktadır. Konsolosluklar gerekli gördüğü durumlarda kişileri mülakata çağırma yetkisine sahiptir.
Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vize Başvuru Formu
Suudi Arabistan vize başvuru formları, konsolosluğun yetkilendirdiği aracı kurumlara verilen panel üzerinden online olarak doldurulmaktadır. Online başvuru formunda yazılacak bilgiler evraklar ve seyahat edecek kişilerin doldurduğu bilgi formu ile temini sağlanmaktadır. Başvuru formuna yazılan bilgilerin güncel ve geçerli olması önemlidir. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda kişiler ile iletişime geçmek isteyebilir.
Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vize Ücretleri 2023’te Ne Kadar?
Vize başvurularında Suudi Arabistan hükümeti ülkesine seyahat edecek olan Türk vatandaşları için talep edilen vize süresi ve giriş sayısına göre fiyatlandırma uygulamaktadır. Vize başvuruları için konsolosluk harcı dışında Suudi Hükümetinin özel sistemi üzerinden seyahat sağlık sigortası kesilmektedir. Seyahat sağlık sigortası vize süresi ve kişilerin yaş durumuna bağlı olarak farklılık göstermektedir.
Suudi Arabistan Ziyaret Vize Ücretleri:
90 gün tek girişli vize başvuru ücreti ortalama 190$+ KDV,
1 Yıllık çok girişli vize başvuru ücreti ortalama 250$+KDV olarak belirlenmiştir.
Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Türkiye Cumhuriyeti resmî tatil ve bayramları ile Suudi Arabistan resmî tatil bayramları iş gününden sayılmamakta olup ortalama sonuçlanma süresi 1 ile 3 iş günüdür.
Yeşil Pasaport Sahiplerinden Suudi Arabistan Vize İstiyor mu?
Türkiye’den Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen tüm Türk vatandaşları pasaport ayrımı olmadan vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Suudi Arabistan Ziyaret Vizesi Uzatılıyor mu?
Tek girişli vizeler kişiler Suudi Arabistan’dayken 90 günlük vize sürelerini +90 gün daha uzatabilmektedir.
Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizelerde Uçak Satın Alınması Zorunlu Mudur?
Vize başvuruları için konsolosluklar gerekli görmediği sürece satın alınmış uçak bileti talep etmemektedir. Vize sonuçlanmadan uçak bileti satın alınması kurumuzu tarafından da tavsiye edilmemektedir.
Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizelerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Suudi Arabistan ziyaret vizelerinde öncelikle davetiye oldukça önemlidir. Davetiye üzerine yazılan bilgiler ile pasaport bilgiler mutlaka uyumlu olmalıdır. Hatalı veya eksik girilen bilgiler başvurunun olumsuz sonuçlanmasına neden olmaktadır.
Ziyaret vizelerinde ikinci önemli konu davet eden kişi ile davet edilen kişinin yakınlık derecesinin kanıtlanmasıdır.
Suudi Arabistan aile ziyareti vizesi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvuru işlemlerini başlatmak için bizlere ulaşabilirsiniz.