Suudi Arabistan Ticari Vize

suudi arabistan ticari vize

Suudi Arabistan Ticari Vize

Suudi Arabistan’a ticari amaçlı tüm seyahatler için Türkiye’deki ilgili temsilciliklerden Suudi Arabistan ticari vize alınması gereklidir.

Siz değerli ziyaretçilerimiz için bu sayfamızda ticari amaçlı seyahat etmek isteyen kişilerin vize başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgilere yer verilecektir. Aklınıza takılan tüm sorular ve vize başvuru işlemlerinizi başlatmak için bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Suudi Arabistan Ticari Vize Nasıl Alınır?

Ticari vize başvuruları için öncelikle Suudi Arabistan’dan davet mektubu temin edilmesi gereklidir. Davetiyesiz Suudi vize başvurusu yapılmamaktadır. Tüm vize türleri için davetiye temini zorunlu tutulmuştur.

Davetiyeler mail ortamında gelebilir aslı gelmesi zorunlu değildir. Davetiyeler barkodlu olarak PDF formatında sizlere iletilmektedir. Davetiye tarafınıza iletildikten sonra Visa Prove temsilcileriniz ile iletişime geçtiğinizde davetiyeniz Konsolosluğun sistemi üzerinden kontrol edilmektedir. Davetiye kontrolü yapıldıktan sonra davetiyenin geçerli ve başvuruya uygun ise kişilerin çalışma pozisyonlarına bağlı olarak hazırlanan evrak listesi tarafınıza iletilir.

Başvuru için hazırlanan evrakların asılları kargo/kurye veya ofislerimize şahsen teslim edilmesi gerekmektedir. Suudi Arabistan vizelerle pasaporta basılan geleneksel vize olduğu için evrakların asılarının başvurudan ortalama 3 iş günü öncesinde kurumumuza iletilmesi önem arz etmektedir. Evrakların kontrolü yapıldıktan sonraki ilk iş günü başvuru konsolosluğa iletilmektedir.

Suudi Arabistan Ticari Vize Başvuru Evrakları

Ticari vize başvuruları için yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilk ve en önemli belgeniz davetiyedir. Davetiye geldikten sonra gerekli kontrol yapılıp işlemler başlatılmaktadır.

Ticari vize başvuru evrakları:

  1. Pasaport (Yeni çipli, en az 1 yıl süresi ve karşılıklı iki boş sayfası olan),
  2. 2 adet güncel fotoğraf (Arka fonu beyaz),
  3. Kimlik fotokopisi,
  4. Davetiye (Suudi Arabistan Dışişleri bakanlığı onaylı veya Suudi Arabistan Ticaret odası Onaylı),
  5. Şehadeti tescile şirke ‘’Şehadetname’’ (Arabistan’daki şirketin faaliyet belgesi) Tarihi güncel olmalı,
  6. Vize talep dilekçesi, Firmanın bağlı bulunduğu Ticaret odasından onaylatılması zorunludur. (Örnek format dilekçe iletilmektedir),
  7. Faaliyet belgesi (İngilizce orijinal, Islak imzalı, kaşeli)
  8. Şirket sahipleri için başvurularda imza sirküsü, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası,
  9. Çalışan kişilerin başvuruları için işe giriş bildirgesi (İşe giriş bildirgesinde yazan meslek davetiye ve dilekçe ile uyumlu olmalıdır.)

Not: Mühendislerden diploma fotokopisi istenmektedir.

Ticari Vize Davetiyesi Nasıl Alınır?

Suudi Arabistan ticari seyahatler için, Suudi Hükümeti ülkesine ticari amaçlı gelecek kişilerin alakalı sektörlerden resmi davetiye temin edilmesini talep etmektedir. Bu davetiyeler kendi sistemleri üzerinden oluşturulmaktadır. Davetiye başvurusu Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Odasına yapılabilmektedir. Davetiye başvurusunun vize almak için yeterli olmadığı belirtmek isteriz. Davetiyelerin doğru ve eksiksiz olarak hazırlanması gereklidir. En ufak harf veya rakam hatası başvurunun olumsuz sonuçlanmasına neden olmaktadır.

Davetiyeler temin edildikten sonra ilgili kurumlardan onaylanmaları gereklidir. Onaysız davetiyeler ile başvuru yapılamamaktadır. Davetiyenizin onaylı olup olmadığı kontrol ettirmek için bizlere mail olarak iletmeniz yeterlidir.

Davetiyelerde en çok karşılaşılan sorun mesleki pozisyonun doğru yazılmasıdır. Kişiler şirket sahibi veya çalışan olarak iki kategoriden davetiye hazırlatırlar. Şirket sahipleri için genellikle müdür veya şirket sahibi olarak hazırlanması uygun görülmüştür ancak çalışan kişilerde mutlaka işe giriş bildirgesinde yazan mesleğin yazılması gerekmektedir. Hatalı yazılan meslekler, davetiyenin geçersiz sayılmasına neden olmaktadır.

Başvuru için hazırlanan davetiyeleri onaylatmadan önce mutlaka Visa Prove temsilleriniz ile iletişime geçip davetiyenizi kontrol ettirebilirsiniz. Davetiyeniz başvuruya uygunluğu kontrol ettirdikten sonra onaylattırabilirsiniz.

Davetiyeler kişilerin ikamet ettikleri şehirlere göre hazırlanmaktadır. Türkiye’deki yetkili iki temsilciliğe hitaben hazırlanabilir. Davetiyenin geldiği temsilcilik üzerinden başvuru yapılması zorunludur.

Ticari Vize Talep Dilekçesi Nasıl Olmalı?

Ticari vize başvuruları için davetiyeden sonra en önemli evrak vize talep dilekçenizdir. Bu dilekçe ile Konsolosluk veya Büyükelçiliğe seyahat amacını net olarak aktarabilmektesiniz. Dolayısıyla konsolosluklarında talep ettiği uygun formata göre dilekçeniz hazırlanması gereklidir.

Suudi ticari vize başvurusu için talep edilen uygun dilekçe tarafınıza mail olarak Word dosyası şeklinde gönderilmektedir. Örnek dilekçe içerisindeki bilgileri seyahat amacı ve seyahat edecek kişiye uygun olarak doldurmanız gerekmektedir.

Dilekçe firmanın kaşeli imzalı antetli kağıdına hazırlanmaktadır. Hazırlanan dilekçe firmanın bağlı bulunduğu Ticaret Odasından onaylatılması zorunludur. Ticaret odası onaylı olmayan dilekçe ile başvuru kabul edilmemektedir. 

Suudi Arabistan Kaç Günlük Ticari Vizesi Alınır?

Arabistan vize süreleri, kişilerin seyahat amacı ve gelen davetiyesine göre belirlenmektedir. Standart minimum ticari vizesi 3 ay geçerli süresi ve tek girişli olarak verilmektedir. Bu vizenin kalış süresi gelen davetiyeye bağlı olarak belirlenmektedir.

Vizenin giriş sayısı, gelen davetiye ve konsolosluğun inisiyatifine bağlı olarak verilmektedir.

Vize süreleri Suudi Arabistan hükümeti tarafından belirlenmektedir. Dönem dönem kısıtlamalar olabilmektedir.

Suudi Arabistan Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Vize başvuruları Türkiye’de İstanbul Suudi Arabistan Başkonsolosluğu ve Ankara Suudi Arabistan Büyükelçiliği tarafından işleme alınmaktadır. Başvurular ilgili temsilcililerde akreditasyon olan aracı kurumlar aracılığıyla yapılmaktadır. Konsolosluk ve büyükelçilik direkt olarak başvuru kabul etmemektedir.

Suudi Arabistan vizesi için kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir.

Başvurular hafta içi her gün 09:00-12:00 arasında yapılmaktadır. Sonuçlanan vizeler yine hafta içi 13:00 ve 15:00 arasında teslim edilmektedir.

Yeşil Pasaport Sahiplerinden Suudi Arabistan Vize İstiyor mu?

Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport dahil tüm pasaport türlerine vize prosedürü uygulanmaktadır.

Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu

Suudi vize başvuruları için gelen davetiye ve kişilerin evraklarına uygun olarak başvuru formu doldurulmaktadır. Başvuru formların Suudi Arabistan sistemi üzerinden aracı olan kurumlar tarafından sizin adınıza doldurulmaktadır.

Suudi Arabistan Ticari Vize Ücretleri 2023’te Ne Kadar?

Arabistan ticari vize başvuruları ödenmesi gereken harç miktarlar gelen davetiye süresi, giriş sayısı ve kişinin yaş durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Suudi Arabistan vizesi için seyahat sağlık sigortası zorunludur. Sigortalar vize süresi ve başvuru sahibinin yaşına bağlı olarak farklılık gösterir.

Standart 3 aylık tek girişli Suudi ticari vize başvuruları için ödenmesi gereken harç 190$ + KDV ’dir.

Ücret içerisinde konsolosluk harcı, aracı kurum bedeli, seyahat sağlık sigorta ve Visa Prove hizmet bedeli dahildir.

Suudi Arabistan Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Ticari vize başvuruları onaylı davetiye geldikten sonra, evraklar hazırlanır ve ilk iş günü işleme alınmaktadır. Başvuruların sonuçlanma süresi Suudi Arabistan resmî tatilleri ve Türkiye Cumhuriyeti resmî tatilleri iş gününde sayılmamaktadır. Ortalama çıkış süresi 2 iş günüdür.

Suudi Arabistan ticari vize başvuruları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvuru işlemlerinizi hemen başlatmak için bizlere iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

suudi arabistan ticari vize i̇letişim

    Vize Danışmanımız Sizi Arasın

    Aşağıdaki formu doldurun, vize danışmanımız sizi arasın

    VisaProve WhatsApp
    Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
    Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Call Now Button