Suudi Arabistan Vizesi

Suudi Arabistan Vizesi

Suudi Arabistan Vizesi

Suudi Arabistan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları pasaport ayrımı olmadan Suudi Arabistan vizesi alması gereklidir.

Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi herkesin seyahatlerinden önce Türkiye’deki ilgili temsilciliklerden ülkeye giriş izni pasaporta basılan standart vize almaları gereklidir.

Suudi Arabistan vizeleri, diğer vize isteyen ülkelere göre farklı olarak yalnızca davetiyeli başvuru yapılabilen bir ülkedir. Turistik seyahatler için Türk vatandaşlarına vize vermemektedir. 

Suudi Arabistan Türklerden vize istiyor mu? vize almak kolay mı? hangi evraklar gereklidir? Vize kaç günde sonuçlanır? Gibi aklınıza takılan tüm soruları bu sayfamızda siz değerli ziyaretçilerimiz için cevaplandırmaya çalışacağız. Detaylı bilgi sahibi olmak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için bizlere info@visaprove.com adreslerimizden veya iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Suudi Arabistan Vize Nasıl Alınır?

Suudi vizeleri için öncelikle Suudi Arabistan’da ikamet eden birinci derece akraba veya ticari kontaklardan davetiye almak gerekmektedir. Davetiyesiz başvuru yapılamadığı için mutlaka her seyahat amacına uygun davet mektubu almak zorunludur.

Davetiyeler Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı onaylı veya Suudi Arabistan Ticaret Odası Onaylı olması gerekmektedir. 

Başvuru işleme alınabilmesi için öncelikle gelen davetiyenin kontrol edilmesi gereklidir. Davetiyeler sistem üzerinden barkod numarası ile yetkili aracı kurumlara Konsolosluk tarafından verilen şifre ile kontrol sağlanır. Davetiye onaylı ve süresi yeterli ise başvuru işleme alınabilir. Başvuru için vize türüne uygun olarak evrakları hazırlanır ve kurumumuza kargo/ kurye veya şahsen teslim edilebilir. 

Tüm evraklar eksiksiz olarak hazır olduğunda başvuru formları hazırlanır ve ilk iş günü işleme alınır. Başvurular için kişilerin gelmeleri zorunlu değildir tüm işlemler kurumumuz tarafından kişiler adına tamamlanmaktadır.

Suudi Arabistan vizeleri için Konsolosluk ve Büyükelçilikler bireysel başvuru kabul etmemektedir. Başvuru için mutlaka konsolosluğa akreditasyonu olan aracı kurumlar üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir.

Suudi Arabistan Vize Türleri Nelerdir?

Suudi’ye seyahat etmek için ülkede iletişimde olunan kurum ya da kişilerden mutlaka resmi davetiye temin edilmesi zorunludur. Suudi Arabistan Hükümeti ülkesine seyahat etmek isteyen kişileri davetiye ile kabul etmektedir. 

Suudi Arabistan Ticari Vize

Suudi Arabistan ticari iş görüşmeleri, iş birlikleri, müşteri ziyaretleri, pazar araştırmaları, fuar, toplantı gibi ticari amaçlı yapılacak tüm seyahatler için alınabilecek vize türüdür. 

Suudi Arabistan Aile Ziyareti

Suudi Arabistan’da birinci derece akrabası olan Türk vatandaşlarının veya Türkiye’de ikamet izni olan yabancı uyruklu kişilerin alabileceği vize türüdür. 

Başvuru için resmi onaylı davetiye temin edilmesi zorunludur.

Suudi Arabistan Çalışma Vizesi (İşçi Vizesi)

Suudi Arabistan’da çalışma izni almak isteyen kişilerin ilgili kurumdan çalışma izni davetiyesi ve iş sözleşmesinin gelmesi ile işlemleri başlatılmaktadır.

Çalışma vizesi sonuçlandığı tarihten başlatılır ve ülkeye giriş yapınca 90 gün başlar. 90 gün içerisinde kişiler oturum kartı için başvuru yapılması gerekmektedir.

Suudi Arabistan Umre Vizesi

Umre vizesi Konsolosluğun yetkilendirdiği aracı kurumlar üzerinden alınabilmektedir. Umre vizeleri 30 gün olarak verilir, kişiler istedikleri tarih aralığı belirleyip umre ziyaretlerini yapabilirler.

45 yaş altı kadınlar Suudi Arabistan’a yalnız seyahat edemedikleri için 1. Derece akraba ile birlikte seyahat edip vize alınabilmektedir.

Suudi Arabistan Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar 

Başvuru için gerekli evraklar vize türlerine göre farklılık göstermektedir. Vize türün gelen davetiye göre, hazırlanması gereken evraklar kişilerin çalışma pozisyonlarına göre belirlenmektedir. 

Türkiye’den en çok alınan vize türü olarak genel evrak listesi aşağıdaki gibidir:

Suudi Arabistan Ticari Vize Evraklar:

  • Davetiye (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı Onaylı veya Suudi Arabistan Ticaret Odası Onaylı)
  • Şehadetname (Davetiye gönderen firmanın Ticari Sicil Belgesi yerine geçer)
  • Pasaport (Yeni çipli, karşılıklı iki boş sayfası olan ve en az 1 yıl süresi olmalıdır)
  • Renkli kimlik fotokopisi
  • 2 adet güncel fotoğraf (Arka fonu beyaz)
  • Vize talep dilekçesi (Örnek dilekçe isteyiniz). Dilekçe firmanın bağlı bulunduğu Ticaret Odasından tasdik ettirilmelidir.
  • Şirket Evraklar(Şirket Sahibi Kişiler için) (İmza Sirküsü, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, Faaliyet belgesi (İngilizce orijinal ıslak imzalı)
  • İşe giriş bildirgesi (Mesleki durumu davetiye, işe giriş ve dilekçelerle uyumlu olmalıdır.)    
    Not: Mühendislerden diploma istenmektedir.

Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi Evrakları:

  • Davetiye (Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı Onaylı)
  • Davetiye gönderen kişi Suudi Arabistan vatandaşı ise kimlik fotokopisi, oturumu olan yabancı uyruklu vatandaş ise ikame izni fotokopisi 
  • Pasaport (Yeni çipli, karşılıklı iki boş sayfası olan ve en az 1 yıl süresi olmalıdır)
  • Renkli kimlik fotokopisi
  • 2 adet güncel fotoğraf (Arka fonu beyaz)
  • E devlet üzerinden Nüfus Kayıt Örneği Detaylı olarak (Yakınlık derecesi belgesi)

Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu

Vize başvuru işlemleri için konsolosluğun kişilerin seyahat amacı iletişim bilgileri, kişisel bilgilerine ulaşabileceği ilk yerdir. Başvuru formu oldukça dikkatli doldurulması gerekmektedir. Formlar gelen davetiye ve şahsi bilgiler ile doldurulmaktadır. Online olarak sistem üzerinden doldurulup çıktısı alınıp dosyaya eklenmektedir.

Suudi Arabistan Vize Ücretleri

Vize başvuru ücretleri randevu günü kişilerin gelmeleri gerekmediği için kurumumuz tarafından nakit ve döviz olarak tarafımızdan yapılmaktadır. 

Ödemeler vize türü, giriş sayısı, vize süresi, seyahat sağlık sigortası ve kişilerin yaş durumlarına gibi birkaç etkene bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir.

Standart vize başvuru ücreti 190$ + KDV ’dir. Ücretler başvurulara göre farklılık gösterebilir. Ücret içerisinde konsolosluk harcı, yetkili başvuru merkezi servis ücreti, Visa Prove hizmet bedeli, seyahat sağlık sigortası dâhidir.

Seyahat sağlık sigortası Suudi Arabistan ülkesine özel olarak kesildiği için vize süresi ve kişinin yaş durumuna göre değişiklik gösterebilir.

Suudi Arabistan Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Suudi Arabistan vizeleri için Suudi Hükümeti Türkiye'deki yetkili mercileri üzerinden işleme almaktadır. Başvuru içim bölge ayrımı kuralı getirilmiştir. Davetiye hangi temsilciliğe hitaben geldiyse mutlaka oradan başvuru yapılması gerekmektedir. 

Temsilciliklere gelen davetiye farklı bir temsilcilikten sistemlerine düşmediği için işleme alınamaz. 

Başvuru için kişilerin gelmeleri gerekli olmadığı için kişilerin evrakları iletmeleri yeterli ilk adım olacaktır. 

Hangi temsilcilikten başvuru yapılacağı ne zaman belli oluyor? 

Başvuru için gelen davetiyeyi Visa Prove temsilcilerine iletildiğinde davetiyelerin kontrolü sağlanır. Davetiyeler geçerli ve hala aktif ise hangi temsilciğe hitaben geldiyse o temsilciğe uygun olarak evraklar hazırlanması gereklidir. 

Başvurular 09:00- 15:00 saat aralığında işleme alınır ve sonuçlandığında yine kurumumuz tarafından teslim alınıp sizlere iletilmektedir.

Suudi Arabistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvuruları randevusuz olarak iş günlerinde işleme alınmaktadır. Evraklar hazırlanıp sisteme giriş yapılır ve barkod çıkarılır. Barkod alındıktan sonra ilk iş günü başvuru Konsolosluk/ Büyükelçilik teslim edilmektedir.

Başvurular resmî tatil ve bayramlar harici ortalama 3 iş gününde sonuçlanmaktadır. Sonuçlanma süreleri konsolosluk/ büyükelçilik inisiyatifinde olup süreler değişiklik gösterebilmektedir. 

Suudi Arabistan Vizesi Sorgulama

Suudi Arabistan Vizesi başvuru işleme alındıktan sonra aracı kurumlar sistem üzerinden sorgulanabilir ve genellikle 1 ile 3 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. 

Suudi Arabistan Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pasaportunda İsrail vizesi olan kişilerin aynı pasaport ile Suudi Arabistan vizesi alınması tavsiye edilmez. Pasaportunda İsrail vizesi olan kişiler Suudi Arabistan vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması neden olabilir ayrıca ülkeye alınmayabilir. 

Vize başvurusunda bulunurken pasaport süresinin en az 1 yıl ve karşılıklı iki boş sayfasının olması gerekmektedir.

Ticari vize başvuruları için firma faaliyet belgesi mutlaka orijinal ıslak imzalı, güncel ve İngilizce olarak Ticaret Odasından alınması gereklidir.

Ticari vizeler için hazırlanan vize talep dilekçesinde kişi mesleği davetiye ve işe giriş bildirgesi ile uyumlu olmalıdır. Ayrıca hazırlanan dilekçenin mutlaka bağlı olduğu Ticaret Odasından onaylatılması zorunludur. 

Yabancılar için Suudi Arabistan Vizesi

Çalışma izni olan yabancı uyruklu vatandaşların veya oturum izni olan kişilerin vize başvuruları Türkiye’deki Büyükelçilik veya Konsolosluklardan işleme alınabilmektedir. Başvuru için davetiye gelmesi zorunludur. Davetiyeler ticari veya aile ziyareti olarak temin edilebilir. Davetiyeye göre hazırlanması gereken evraklar, ücretler farklılık gösterebilir.

Suudi Arabistan Evrak Tasdik İşlemleri

Suudi Arabistan’da geçerliliğini koruyabilmesi için Türkiye’deki evrakları ilgili temsilciklerden onaylatılması gereklidir. 

Evrak tasdik işlemleri için tasdik olacak belgenin türüne göre yapılacak işlemler farklılık gösterebilir. 

Evraklar şahsi evrak tasdik ve ticari evrak tasdik olarak iki kategoride işleme alınmaktadır. Tasdik olacak evrakın noter onaylı çevirisi, Valilik onayı, Konsolosluk onayı ve Dışişleri Bakanlığı onayı kurumumuz tarafından tüm işlemler yapılmaktadır. 

Tasdik için yalnızca evrakın aslını tarafımıza gönderilmesi yeterlidir.

Suudi Arabistan vizesi için hazırlanması gereken evraklar, konsolosluk harcı, sonuçlanma süreleri gibi aklınıza takılan tüm sorular için bizlerle iletişime geçebilir ve işlemlerinizi bir kargo ile başlatabilirsiniz.

Suudi Arabistan İletişim

VisaProve WhatsApp
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
Call Now Button