Mali Vizesi
Başkenti Bamako olan Mali Cumhuriyeti’nin resmi dili Fransızca olup yüz ölçümü olarak Afrika’nın en büyük 8’inci ülkesidir. Ayrıca Afrika’nın en büyük 3’üncü altın üreticisi unvanına sahip olan Mali Cumhuriyeti’nin denize kıyısı bulunmamaktadır.
Mali’yi ziyaret etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) pasaporta ve Hizmet (Gri) pasaportuna sahip olan vatandaşlarımızın Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden vize almaları gerekmektedir. Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip olan vatandaşlarımız ise 90 güne kadar olan ziyaretlerinde vize almak durumunda değillerdir.
Siz değerli ziyaretçilerimiz için bu sayfamızda Mali vizesi almak için hangi evrakların hazırlanması gereklidir? ne zaman başvuru yapılmalıdır? Ücretleri ne kadardır? Gibi aklınıza takılan tüm soruları cevaplandırmaya çalışacağız. Detaylı bilgi sahibi olmak ve başvuru işlemlerini başlatmak için bizlere info@visaprove.com veya iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.
Mali Vizesi Nasıl Alınır?
Kapıda veya E-vize uygulaması olmaması Mali’ye seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nden vize almaları gerekmektedir. Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) pasaporta ve Hizmet (Gri) pasaportuna sahip vatandaşlarımızın vize alması gerekiyor olsa da büyükelçiliğe bizzat gitmelerine gerek yoktur. Fakat bazı durumlarda büyükelçilik kişilerin bizzat büyükelçiliğe gitmesini talep edebilmektedir. Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip vatandaşlarımız ise 90 günden daha uzun bir Mali ziyareti planlıyorlarsa yine vize başvurusunda bulunmaları gerekecektir.
Mali Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar
Mali’ye seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın aşağıdaki evrakları eksiksiz ve doğru olarak temin etmeleri gerekmekte ve posta veya bizzat teslim yoluyla Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne ulaştırılmasını sağlamaları gerekmektedir. Açıklamalarda da görüleceği gibi bazı evrakların temini ziyaret türüne bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
Mali Vizesi için Standart Evraklar:
- Seyahat tarihinden sonra 6 ay daha geçerliliği olan bir pasaport
- 2 adet vesikalık güncel fotoğraf,
- Turistik seyahatler için, uçak ve otel rezervasyonları,
- Son 3 aya ilişkin banka hesap dökümü,
- Uluslararası geçerliliği olan sarı humma aşı kartı fotokopisi (aslının seyahat süresince yanınızda bulunması önerilir),
- Eğer bir ticari davet üzerine gidiliyorsa davet mektubu,
- Ticari amaçla yapılan bir seyahat ise temsil edilen şirketin antetli kâğıda yazdığı dilekçe,
- Ticari vizeler için şirketin, vergi levhası, ticari sicil gazetesi, firma faaliyet belgesi, imza sirküleri gerekmektedir.
Mali Vize Türleri Nelerdir?
Mali Turist Vizesi
Eğer amaç turistik bir geziyse bu vize türünü seçmeniz gerekmektedir. Turist vizesi vermeye tek yetkili kurum Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği olmakla beraber bu vize için otel ve uçak rezervasyonunuzu belgelendirmelisiniz.
Mali Ticari Vizesi
Mali’ye fuar katılım, ticari görüşme, Pazar araştırmaları veya Mali’de bulunan bir şirketle anlaşma veya herhangi bir iş görüşmesine şirket sahibi olarak veya şirketi temsil eden bir çalışan olarak gidiyorsanız Mali ticari vizesi almanız gerekecektir. Ticari vize başvuruları için davetiye temin edilmesi zorunludur. Davetiyeler mail ortamın gelebilir.
Mali Vize Başvuru Formu
Mali vize başvuru formu Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından sizin hakkınızdaki ilk izlenimin oluşturacak olan en önemli evrak olduğundan özenle ve dikkatle hazırlanması gerekmektedir. Bütün vize türleri için doldurulması gereken bu evrakta yanlış veya eksik bir bilgi olması başvurunuzun reddine yol açabilir.
Başvuru formu tek sayfa PDF olarak doldurulmaktadır. Seyahat amacı ve kişisel bilgilerin doğru doldurulması oldukça önemlidir.
Mali Vize Ücretleri
Mali vize ücretleri vizenin türüne göre değişiklik göstermektedir. Ödenmesi gereken harçlar randevu günü büyükelçiliğe nakit TL olarak ödenmektedir.
Mali Vize Harçları:
1. 1 Aylık için 3900 TL,
2. 3 Aylık için 4500 TL,
3. 6 Aylık için 5000 TL,
4. 9 Aylık için 5500 TL,
5. 1 yıllık için 6000 TL ödemesi bulunmaktadır.
Mali vize başvurusu için ilgili temsilciklere şahsen gelinmesine gerek kalmadan tüm başvurularınızı Visa Prove tarafından işleme aldırıp sonuçlandığında tarafınıza iletilmesini sağlayabilirsiniz. Tüm bu işlemler için danışmanlık ücreti 47,2 €dur.
Mali Vize Başvurusu Nereden Yapılır?
E-vize veya kapıda vize uygulaması bulunmayan Mali Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın vize başvurularını vize vermekte tek yetkili kurum olan Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne yapması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bizzat büyükelçiliğe gitmesi gerekmese de eğer büyükelçilik talep ederse doğrudan kendilerinin de büyükelçiliğe gitmeleri gerekebilir.
Mali Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Vize türüne göre değişiklik göstermekle birlikte Mali vizesi başvuruları ortalama 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu sürenin Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği inisiyatifinde olduğu unutulmamakla birlikte planlanan seyahatten en az 10 iş günü öncesinde başvuru yapılması tavsiye edilmektedir.
Ankara dışında ikamet eden kişilerin başvuruları için kargo sürelerini de dikkate alması tavsiye edilmektedir.
Yabancılar için Mali Vizesi
Türkiye’de yaşayan oturma ve çalışma iznine sahip kişilerin Mali’ye gerçekleştirmek istedikleri seyahatlerde vize almak durumundadırlar. Ancak Mali Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’ne yapılacak olan başvurularının olumlu mu yoksa olumsuz sonuçlanacağı başvuruyu gerçekleştiren kişinin uyruğuna ve başvurduğu vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Bütün vize başvurularının büyükelçiliğin tasarrufunda olduğunu unutmamak gerekir.
Mali vizesi için hazırlanması gereken evraklar, başvuru ücretleri ve süreçler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Mali Vizesi
Son Yazılar
- İrlanda Vizesi Nasıl Alınır?
- İspanya Vize Başvuru Şartları Güncellendi
- Kanada Deprem Vizesi Başvurularında DOLANDIRILMAYIN!
- Uluslararası Fuarlara Katılım için Geç Kalmadınız!
- Bulgaristan’a Schengen ile Giriş
- Mısır Kapı Vizesi Açıldı!
- 6 Aylık Rusya Vize Başvuruları Açıldı!
- Depremzedeler için Almanya Vizesi
- 2023 Pasaport Ücretleri
- Green Card Başvuruları Başlıyor