İsrail Vizesi

İsrail Vizesi İsrail Vizesi

İsrail hükümeti ülkesine seyahat edecek kişiler için İçişleri bakanlığının yasalarına uygun olarak dış ülkelerdeki temsilciliklerinden vize vermektedir. Birçok ülke ile vize muafiyeti olan İsrail, Türkiye’den Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi vatandaşların İsrail’i seyahat etmek için vize almaları gereklidir. İsrail vizesi almak için neler yapılması gerekir? Hangi evraklar hazırlanır? Randevu ne zamana verilir? Ne kadarlık vize alınabilir? Kimler İsrail vizesi alır? Gibi aklınıza takılan tüm soruları sayfamızda yanıtlamaya çalışacağız. Aklınıza takılan tüm sorularınız için bizlere info@visaprove.com veya iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

İsrail Vize Nasıl Alınır?

İsrail vize başvuruları İstanbul İsrail Başkonsolosluğu ve Ankara İsrail Büyükelçiliği tarafından işleme alınır. Hazırlanması gereken evrakların ve başvuru formun eksiksiz olarak başvuru günü sunulması gereklidir. Başvurular kişinin seyahat nedenine bağlı olarak vize türünü belirlenmesine yardımcı olur. Vize türün belirlendikten sonra vize için hazırlanması gereken evraklar detaylı olarak sizlere mail veya Whatsapp üzerinden iletilmektedir. Kurumumuz evrakları teslim aldıktan sonra eksik veya güncellenmesi gereken belge yoksa başvuru için randevu alınıp dosya işleme alınmaktadır. İsrail vizeleri için kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değil yalnızca konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda kişilerle mülakat talep edebilmektedir. İsrail vizesi almak zor mu? son dönemlerde oldukça sık sorulan sorular arasında yer alıyor. İsrail Hükümeti ülkesine seyahat edecek kişiler için belirli kriterler getirip ve bu kriterleri sağlamayan kişilerin başvuruları kabul etmemektedir.  

İsrail Vizesi için Gerekli Evraklar

Vize başvuruları için ülkelerin vize politikasına uygun olarak talep edilen evrakların eksiksiz ve güncel olarak sunulması vize sonucu için oldukça önem arz eder. İsrail hükümeti ülkesine seyahat edecek kişilerin sunduğu evrakları incelerken mutlaka güvenilirliğini teyit etmek amaçlı firma ya da kişiler ile iletişime geçmektedir.

İsrail standart vize başvuru evrakları:

  • Pasaport (En az 1 yıl süresi olmalıdır.)
  • Varsa eski pasaport aslı ve vizeli sayfaların fotokopisi
  • Başvuru formu
  • Vize talep dilekçesi
  • Biyometrik fotoğraf. İsrail vizesi fotoğraf ölçüsü 5x5 boyutunda,
  • Varsa otel ve uçak rezervasyonu (Ziyaret vizesi ise davetiye)
  • Banka dökümü en az 6 aylık ıslak imzalı kaşeli ve bankanın imza sirküleri
  • Varsa tapu ruhsat,
  • Nüfus kayıt örneği (e devlet üzerinden alınmaktadır.)
  • Yurt dışı Covid kapsamlı seyahat sağlık sigortası
  • Aşı sertifikası
  • Ticari seyahatler için davetiye (Davetiyeler İsrail’deki firma tarafından cons1@istanbul.mfa.gov.il adresine mail atılmalıdır.)
Her başvuruda eksiksiz olarak sunulması gereken evraklar yukarıdaki gibidir. Başvuru için kişilerin mesleki pozisyonuna uygun olarak diğer evraklar mail olarak tarafınıza iletilmektedir.  

İsrail Vize Türleri Nelerdir?

İsrail’e genellikle en çok alınan vize B/2 ziyaretçi vize türüdür. İsrail’e yapılacak kısa süreli tüm ziyaretler verilen standart vizedir. Bu vize ile kişiler turistik seyahat, aile ziyareti, iş toplantıları veya kısa süreli eğitimlere gidilebilir. B/2 Vizesi vize sonuçlandığı tarihten başlatılır ve 3 aylık tek girişli olarak verilir. Üç ay içerisinde istediğiniz zaman ülkeye giriş yapabilirsiniz ancak ülkede kalış süresi sınır polisleri tarafından belirlenmektedir. Kalış gün hakkı için seyahatinizi gösteren otel, dönüş uçak bileti ve seyahat sağlık sigortanızı sunmanız yeterli olacaktır.

B/2 Ziyaretçi Vizesi (Turistik, Ticari, Ziyaret)

30 günden az seyahatler için tercih edilen tek girişli 3 ay geçerli vizedir. Turistik, ziyaret, ticari görüşmeler için verilen vize türüdür. Bu vize ile İsrail’de çalışmak yasaktır.  

B/1 Çalışma vizesi

İçişleri Bakanlığından onaylı sözleşme ile çalışma izin hakkı için vize türüdür.  

A/2 Öğrenci Vizesi

İsrail’de lisans, lise, akademik veya dini kurumlarda eğitim görmek isteyen kişileri aldığı vizedir. Okul kabul belgeleri ile başvuru yapılabilir ancak öğrenci vizesi İsrail’de çalışmak yasaktır.  

A/3 Din Adamı Vizesi

İsrail’deki kurumlardan davet mektubu alan kişiler görevlerini yerine getirebilmek için bu vize ile seyahat etmektedir. Standart ziyaretler için B/2 vizesi almaları yeterlidir.

A/4 Vizesi

Bu vize A/2 ve A3 vizesine sahip olan kişilerin eşlerine ve reşit olmayan çocuklarına verilen vize türüdür.  

İsrail Vize Başvuru Formu

Vize başvuru işlemlerini için İsrail Konsolosluk/ Büyükelçiliği dosyayı incelerken ilk kontrol edilen belge başvuru formunuzdur. Başvuru formunda yazan tüm bilgilerden kişiler sorumlu tutulmaktadır. Başvuru formu tek sayfadan oluşan PDF formatında İngilizce olarak doldurulmalıdır. Başvuru formundaki bilgilerin güncel ve eksiksiz olması önemlidir. Ticari seyahatlerde özellikle davet eden firma ya da kişiler davetiyelerinde kendi iletişim bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak yazmalıdır. Ayrıca başvuru formunda da yeniden yazılan davet eden firma bilgileri dikkatli doldurmak gerekmektedir. Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda firmalar ile iletişime geçmek isteyebilir.

İsrail Vizesi Ücreti

İsrail Konsolosluğu/ Büyükelçiliği ülkelerine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının standart vize B/2 vizeleri için vize harcı talep etmemektedir. İsrail’de eğitim görecek Türk vatandaşlarından ve Türkiye’de ikamet izni olan yabancı uyruklu kişilerden harç ödemesi almaktadır. Ödenmesi gereken harçlar kişilerin uyruklarına göre değişiklik göstermektedir. İsrail Hükümeti ülkesine seyahat edecek yolculardan Covid-19 Kapsamlı seyahat sağlık sigortası talep etmektedir. Sigortalar seyahat süresi ve kişinin yaş durumuna göre belirlenir. Seyahat sağlık sigortalarını kurumumuz tarafından kestirebilirsiniz. Visa Prove İsrail vize işlemleri için danışmanlık ücreti 40 USD+ KDV ‘dir.

İsrail Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

İsrail konsolosluğu vize işlemleri için randevulu başvuru kabul etmeye başlamıştır. Başvuru işlemleri için konsolosluğun resmî web sitesi üzerinden yoğunluğa bağlı olarak online randevu alınır. Seyahat planı yapmadan önce mutlaka randevu kontrolü yapılmalıdır. Konsolosluk randevuları biraz ileri tarihe verilebilir bundan dolayı seyahat planı yapmadan önce mutlaka randevu durumunu sorgulamak önemlidir. Verilen vizeler 3 aylık olarak verildiği için 3 ay içerisinde istenildiği zaman seyahat edilebilir. Başvuruları İstanbul İsrail Başkonsolosluğu ve Ankara İsrail Büyükelçiliği tarafından teslim alınır. Randevu günü kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değil yalnızca konsolosluk kişilerle görüşme talep etmesi durumunda gelinmesi gerekmektedir. İsrail vizesi kolay mı? nasıl alabiliriz gibi sık sorulan sorular için kişilerin dosyalarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Başvuru yapmak için İsrail konsolosluğun talep ettiği belirli şartlara sahip olunması gereklidir. Bankada seyahati karşılayacak yeterli bakiyenin bulunması, maaş bordrolarının asgarin maaşın üzerinde olması, bankaya yatan miktar ile maaş bordrosundaki miktarın 6 ay boyunca paralel olması İsrail konsolosluğu için önemlidir.

İsrail Vizesi Başvuru

Vize başvuruları için hazırlanan evrakların asıllarını Türkiye’nin neresinde ikamet ediyorsanız bölge ayrımı kuralı olmadan başvurunuzu işleme aldırabilirsiniz. Davetiyeli başvurularda davetiyenin geldiği temsilcilikten başvuru yapılması gereklidir. Davetiyeler İsrail tarafından Türkiye’deki ilgili temsilciğe hitaben hazırladığı için yalnızca o temsilcikten başvuru yapılması gereklidir ancak davetiyesiz turistik vizelerde dilediğiniz temsilcilikten işlemleri tamamlayabilirsiniz. Başvurular Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri saat 10:00-13:00 aralığında kabul edilmektedir. Vizesi sonuçlanan pasaportların teslim saati başvuru saati ile aynıdır. Cuma günleri 09:30- 12:30 saatleri arasında yapılmaktadır. Bu saatler dışında başvuru kesinlikle kabul edilmemektedir.

İsrail Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İsrail konsolosluğu başvuru günü evrakları teslim aldığında her başvuru için veya grup aile başvuruları için başvuru fişi verir. Başvuru fişi üzerinde kişilerin isimleri ve sonuçlanma tarihi yer almaktadır. Sonuçlanma tarihi genellikle başvurudan sonra 7 iş günü sonrasına verilir. Pasaport teslimi için fiş ile gidilmesi zorunludur. Vizelerin sonuçlanma süreleri konsolosluğun inisiyatifine bağlı olduğu için bu süreler değişkenlik gösterebilir.

Yabancılar için İsrail Vizesi

Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye’deki ikamet izni veya çalışma izin belgeleri ile başvuru yapılmaktadır. Başvuru için hazırlanması gereken evraklar vize türüne göre değişkenlik gösterir.

İsrail Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İsrail vizesi sonuçlandığı tarihten başlatılıp 3 ay geçerli süreli olarak verilir. 3 ay tek girişli olan verilen vize ile ülkeye giriş yapıldığında kalınacak gün sayısı sınır birliklerindeki polis tarafından belirlenir. Ülke sınırlarında seyahat amacını kanıtlayan belgelerin sunulması istenir. Gidiş dönüş uçak bileti, hangi amaçla gelindiği sorulmaktadır. Vize almanız ülkeye giriş hakkını garantilemez, giriş hakkı kapıdaki görevlinin inisiyatifine bağlı olarak değişmektedir. İsrail vizesi ile girilmeyen ülkeler olarak pasaportunda İsrail vizesi, giriş çıkış kaşeli olan kişiler İran, Kuveyt, Libya, Lübnan, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen’e girmelerine izin verilmemektedir.   İsrail Vizesi başvuru işlemleri hakkına detaylı bilgiye sahip olmak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için bizlere ulaşabilirsiniz. İsrail Vize İletişim

İsrail Vizesi

    Vize Danışmanımız Sizi Arasın

    Aşağıdaki formu doldurun, vize danışmanımız sizi arasın

    Visa Prove
    VisaProve WhatsApp
    Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
    Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Call Now Button