Bangladeş Ticari Vize

bangladeş ticari vize

Bangladeş Ticari Vize

Siz değerli ziyaretçilerimiz için bu sayfamızda Bangladeş ticari vize için hazırlanması gereken evraklar, vize türleri, Bangladeş vize harcı ve diğer tüm detayları sizler için derledik. 

Başvuru işlemlerini başlatmak için bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Bangladeş’e seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi vatandaşlarımızın seyahatlerinden ortalama 2 hafta öncesinden vize başvurularını işleme aldırmaları tavsiye edilmektedir. 

Bangladeş Ticari Vize Nasıl Alınır?

Bangladeş’e toplantı, fuar, pazar araştırmaları gibi ticari amaçlı tüm seyahatler için ticari vize alınması gereklidir. Ticari vize türü için davetiye temini zorunludur. Davetiyeler Bangladeş’te iletişim olunan kurum ya da kişilerden mail ortamın talep edilebilir. Davetiye gönderen kişi vatandaş ise Bangladeş vatandaşlık kimliği veya oturumu olan yabancı uyruklu kişi ise oturum kartı fotokopisi gerekmektedir. 

Başvuru için hazırlaması gereken evraklar kişilerin mesleki durumlarına uygun olarak kurumumuz tarafından hazırlanmaktadır. Hazırlanılan evrakların tarafımıza kargo/kurye veya şahsen ofislerimize teslim edilmesi başvuru işlemlerinizi başlatmak için yeterli ilk adım olacak.

Bangladeş vizesi için kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir. İlgili temsilcilik İstanbul Bangladeş Başkonsolosluğu veya Ankara Bangladeş Büyükelçiliği kişilerin gerekli gördükleri durumlardan mülakata çağırma yetkisine sahiptir.

Bangladeş Ticari Vize Başvuru Evrakları

Başvuru evrakları kişilerin çalışma pozisyonlarına göre (Çalışan, İş veren) farklılık gösterebilmektedir. Aşağıda hazırlanması gereken temel evrakları inceleyebilirsiniz.

  1. Başvuru formu (Kurumumuz tarafından online olarak doldurulmaktadır.)
  2. Pasaport (En az 6 ay geçerli süresi ve karşılıklı iki boş sayfası olan)
  3. Fotoğraf (Arka fonu beyaz, güncel)
  4. Davetiye (Davetli kişinin adı, pasaport numarası, ziyaret amacı, seyahat tarihi ilgili temsilciliğe hitaben)
  5. Vize talep dilekçesi (İş yeri tarafından hazırlanan kaşeli imzalı antetli kağıdına hazırlanmalıdır.)
  6. Orijinal firma faaliyet belgesi 
  7. Varsa eski vizeler

Bangladeş Ticari Davetiye Nasıl Olmalı? 

Ticari seyahatlerde kişileri davet eden kurumlar kendi resmî belge olarak firma antetli kaşeli kağıtlarına seyahat amacını açıkça belirten bir davet mektubu hazırlanmalıdır. Ticari davet mektubu resmi makam onaylı olması zorunlu değildir firma yetkilisi tarafından imzalanması gereklidir. 

Davetiye içeriğinde, davet edilen kişinin isim soy isim, pasaport numarası, seyahat amacı, vizenin başlangıcı ve bitiş süreleri detaylı olarak yazılmalıdır.

İmzalayan kişinin kimlik, pasaport veya oturum kartı belgesinin fotokopisi zorunlu belgedir. Bangladeş ticari davetiyelerde evrakların asıllarının gelmesi zorunlu değildir tüm belgelerin scan olarak iletilmesi yeterlidir.

Başvurular işleme alınacak ilgili temsilciliğe hitaben yazılmalıdır. Örneğin İstanbul bölgesinden başvuru yapacak kişilerin İstanbul Bangladeş Başkonsolosluğu’na hitaben olması zorunludur.

Bangladeş’e Kaç Günlük Ticari Vizesi Alınır?

Ticari seyahatlerde, standart minimum vizeler 3 ay geçerli ve 30 gün kalış hakkı tanımaktadır. Daha uzun süreli veya çok girişli talep edilen vizeler belirli şartları sağlayan kişilere verilmektedir. 

Davetiye üzerinde kişinin seyahat amacı ve nedeni olarak ayrıca belirtilen durumlarda ilgili temsilciliğe bildirilmelidir ancak verilecek vizenin süresi ve giriş sayısı hakkında nihai karar Konsolosluğun olduğunu belirtmek isteriz.

Bangladeş ticari vizeleri 3 ay tek girişli 6 ay iki veya çok girişli son olarak 12 ay çok girişli olarak alınabilmektedir. Çok girişli vizeler için öncesinde mutlaka Bangladeş ticari vize alıp kullanılmış olması gerekmektedir. İlk vizelerde genellikle 3 ay geçerlilik süresi 30 gün kalış tek girişli vize verilmektedir. 

Bangladeş Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Başvurular Türkiye’den Bangladeş Hükümetinin yetkilendirdiği resmi makamları tarafından işleme alınmaktadır. Bangladeş vizesi için resmi aracı kurum bulunmamaktadır tüm işlemler direkt olarak İstanbul Bangladeş Konsolosluğu ve Ankara Bangladeş Büyükelçiliği tarafından işleme alınmaktadır. 

Bangladeş Vize Başvuru Formu

Başvuru formu Bangladeş hükümeti tarafından son yapılan güncelleme ile birlikte online olarak revize edilmiştir. Artık başvuru yapmak için online olarak resmî web sitesi üzerinden başvuru formu doldurup gerekli belge yüklemesi yapılmalıdır. 

Online olarak başvuru formu doldurmadan ve fotoğraf yüklemesi yapmadan başvurular işleme alınmamaktadır. PDF üzerinden doldurulan formlar geçersiz sayılmaktadır. 

Başvuru formunda dikkat edilmesi gereken en önemli husus belge yüklemesidir. Belge JPEG formatında 45*35 maksimum 300 KB boyutunda olması gerekmektedir.

Bangladeş başvuru formu içeriğinde kişisel bilgiler, çalışma hayatı ve seyahat amacına ilişkin 7 sayfadan oluşan bilgiler gereklidir. 

Başvuru formları vize başvurusu için en önemli belgeyi temsil eder ve form üzerinde yazılan bilgiler ile hazırlana dosyanın içeriği tutarlı olmalıdır. 

Başvuru formunda eksik veya hatalı doldurulması başvurunun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.

Bangladeş Ticari Vize Ücretleri 2023’te Ne Kadar?

Bangladeş vize başvurularında harçlar seyahat amacına göre değil vizenin süresi ve giriş sayısına göre farklılık göstermektedir.

Bangladeş Ticari Vize Harcı

  1. Tek girişli vize harcı 58$
  2. İki girişli vize harcı 116 $
  3. Çok girişli vize harcı 194 $’dir.

Bangladeş Ticari Vize Kaç Günde Çıkar?

Başvuruların sonuçlanma süreleri Bangladeş Konsolosluklarından iki aşamadan oluşmaktadır. Başvuru işleme alındıktan sonra Konsolosluk evrakları inceler ve ödeme yapılması için mail iletmektedir. Ödeme için beklenen dönüş süresi 2 iş günü arasında farklılık göstermektedir.

Harç ödemesi maili geldikten sonra ilgili ödeme döviz olarak yapılarak makbuzu konsolosluğa iletilmektedir. Bu süreçten sonra ortalama 7 iş gününde sonuçlanmaktadır. 

Başvuru sonuçlanma süreleri Bangladeş resmî tatilleri ve Türkiye resmî tatilleri dahil değildir. Bu süreler konsolosluğun inisiyatifine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Yabancılar Bangladeş’e Ticari Vize Alabilir mi?

Türkiye’de geçerli oturma izni belgesi ile ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar, ticari vize için başvuru yapabilir. Başvuru için kişilerin uyruk, vize muafiyeti, vize harcı, çıkış süresi Türk vatandaşlarından farklı olabilmektedir. Yabancı uyruklu kişilerin vize işlemleri için temsilcilerimiz ile görüşüp güncel bilgi alabilirsiniz.

Bangladeş Ticari Vizelerde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Vize başvurularında ilgili temsilciliklerin en çok dikkat ettikleri husus kişinin seyahat amacına uygun başvuru yapmasıdır. Bangladeş vize alınmış olması kişilerin ülkeye giriş hakkını garantileyemez. Sınır birliklerinde seyahat amacı ve kalış yer, neden dair belgeler sunulması gerekebilir, seyahat amacı ile vize uyumsuz olması durumunda ülkeye giriş hakkınız engellenebilmektedir. 

Bangladeş Ticari Vizelerde Otel-Uçak Satın Alınması Zorunlu Mudur?

Başvurular seyahat amacı ve süresine uygun olarak otel ve uçak rezervasyonu sunulması gereklidir ancak vize sonuçlanmadan otel rezervasyonu ve uçak bileti satın alınması zorunlu değildir ayrıca tavsiye edilmemektedir.

Bangladeş ticari vize başvuru işlemleri hakkında detaylı güncel bilgi ve başvurunuzu işleme aldırmak için bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

    Vize Danışmanımız Sizi Arasın

    Aşağıdaki formu doldurun, vize danışmanımız sizi arasın

    VisaProve WhatsApp
    Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
    Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Call Now Button