Bangladeş Vizesi

Bangladeş Vizesi

Bangladeş Vizesi

Siz değerli ziyaretçilerimiz için bu sayfamızda Bangladeş vizesi almak için neler yapılması gerekir? Vize kaç günde çıkar? Vize ücretleri ne kadardır? Gibi aklınızda takılan tüm sorular için bu sayfamızı inceleyebilir ve bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

Bangladeş’e seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi kişilerin seyahatlerinden ortalama en geç 2 hafta öncesinden vize almaları gerekmektedir. Bangladeş’e seyahat etmek isteyen Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi Türk vatandaşları 90 güne kadar vizeden muaf tutulmuşlardır.

Vize başvuruları kişilerin seyahat amacı ve çalışma durumuna göre belirlenir. Seyahat amacına uygun vize kategorisi belirlenip hazırlanması gereken evrakların tamamı sizlere kurumumuz tarafından mail ortamında veya Whatsapp üzerinden iletilmektedir.

Bangladeş’e Vize Nasıl Alınır?

Bangladeş’e vize Bangladeş Hükümeti ülkelerine seyahat etmek isteyen Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarını vize uygulaması tabi tuttuğu için seyahat etmeden önce izin belgesi olarak pasaport basılan standart vize alınması gerekmektedir.

Bangladeş konsolosluğu veya Büyükelçiliği vize başvuru işlemleri için Türkiye’nin her bölgesinden başvuru kabul etmektedir. Bölge ayrımı kuralı olmadan şehrinizden ayrılmadan tüm evrakları tarafımıza kargo yaptığınızda size en yakın temsilcikten başvurunuz işleme alınmaktadır.

Vize başvurusu için öncelikle pasaport sürelerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Tüm vize türleri için pasaport süresinin seyahat dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay süresi olması gerekmektedir.

Başvuru için size uygun evrak listeleri tarafınıza iletildikten sonra hazırlayıp tarafımıza kargo/ kurye veya ofislerimize şahsen gelip teslim edebilirsiniz.

Evraklar alındıktan sonra uzmanlarımız tarafından incelenir ve güncellenmesi gereken evrak ya da eksik evrak varsa tarafınıza bilgi verilir.

Tüm evraklar eksiksiz olarak hazır olduğunda başvuru online sisteme giriş yapılarak başlatılır. Bangladeş konsolosluk başvuru için yeni bir sisteme geçmiş olup öncesinde online olarak form doldurulmasını talep etmektedir.

Form ve evraklar hazırlandıktan sonraki ilk iş günü başvuru işleme alınmaktadır. Başvurular için konsolosluk gerekli görmediği sürece kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir.

Bangladeş Vizesi için Gerekli Evraklar

Konsolosluklar ülkelerine seyahat etmek isteyen yolculardan başvuruları için prosedür gereği kişisel evraklar ve bu seyahatin amacına ilişkin belgeler talep eder.

Başvuru yapmak için gerekli şartların sağlanması ve başvuruya hazır hale getirilmesi vize alınabilmesi için önemlidir.

Konsolosluğun başvurular için istediği standart evraklar kişilerin seyahati ve iş pozisyonuna göre değişebilir ayrıca konsolosluk başvurularda istenen evrakları dışında da ek evrak talebinde bulunma hakkına sahiptir.

  • Pasaport (En az 6 ay geçerli süresi ve karşılıklı iki boş sayfasının olması gerekmektedir.)
  • Online doldurulan başvuru formu
  • Davet mektubu (İlgili temsilciğe hitaben)
  • Vize talep dilekçesi (Örnek dilekçe isteyebilirsiniz.)
  • Şirket resmi evrakları (Faaliyet belgesi, Sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri)
  • Varsa önceki vizelerin fotokopisi
  • Kimlik fotokopisi
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (E-devlet)

Bangladeş Vize Türleri Nelerdir?

Bangladeş hükümeti ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerden geliş amacına ilişkin belge sunmalarını talep etmektedir. Bu belgeler kişilerin seyahatine bağlı olarak vize türü belirlenir.

Bangladeş Ticari Vize

Ticari vize toplantılar, iş görüşmesi, fuar, iş birlikleri Bangladeş’teki tüm ticari amaçlı işlemler için alınması gereken vize türüdür.

Ticari vizeler için konsolosluk/ büyükelçiliğe hitaben yazılması gereken davet mektubu yanında kişilerin mesleki durumuna uygun evraklar hazırlanması gerekmektedir. Evrakların tamamı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra işleme alınıp ortalama 7 iş gününde içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

Ticari vizeler kişilerin önceki seyahatlerine bağlı olarak sürelerde verilmektedir. Standart vize süresi 3 aylık tek girişli 30 gün kalış hakkı veren vizedir.

Bu vize süreleri davetiyeye bağlı olarak değişmekte olup kişilere göre de farklılık gösterebilir.

Vizeler 6 aylık çok girişli, 1 yıllık çok girişli olarak temin edilebilir ancak bu sürelerdeki vizeler için kişilerin bazı şartları sağlıyor olması gerekmektedir.

Bu süreler davetiye gönderen firmaya, kişilerin önceki Bangladeş seyahatlerine, kişilerin önceki diğer ülke vizelerine, vizeleri doğru kullanma durumu gibi birçok opsiyon göz önünden bulundurularak verilmektedir.

Bangladeş Turistik Vize

Bangladeş’e turistik amaçlı seyahat etmek isteyen yolculularımızın seyahatlerinden ortalama 2 hafta öncesinden vize almaları gerekmektedir.

Geçerli otel rezervasyonu ve uçak bileti rezervasyonu ile başvuru yapılabilmektedir. Bangladeş’te varsa iletişimde olunan kişi/ kurum/ otel/ tur rehberi gibi alternatif davetiyeler temin edilebilirse başvuru daha sağlıklı olacaktır.

Turistik vizelerde güncel banka dökümü istenmektedir. Seyahat masraflarını karşılayacak en az 3 aylık banka dökümü gerekmektedir.

Bangladeş Çalışma İzni

Bangladeş’te çalışmak isteyen kişilerin Bangladeş Bakanlık onaylı tavsiye mektubu, firma ile sözleşme ile alınabilen bir vize türüdür. Bu vize 90 günlük tek, çift veya çoklu girişli olarak verilebilir. Bu vize ile ülkeye giriş yapıldığında Göç idaresinden oturum işlemleri için başvuru yapılması gerekir.

Vize süresi bitmeden oturum kartının çıkarılması olması gereklidir aksi takdirde vize süresi bitmeden ülkeden çıkış yapılmalıdır.

Bangladeş Öğrenci Vizesi

Bangladeş’te devlet onaylı eğitim kurumundan kabul yazısı alan kişiler bu vizeye başvuru yapabilir. Öğrenci vizeleri eğitim süresi kadar verilir genelde bir yıllık çok girişli olarak alınabilir.

Eğitim, kurs veya diğer lisans programları için uzatma Göçmenlik ve pasaport departmanı (DIP) alınabilir.

Bangladeş Vize Başvuru Formu

Bangladeş vize başvuru formu online olarak sistem üzerinden doldurulmaktadır. Başvuru yapılabilmesi için formun doldurulması zorunludur. Forma yazılan bilgiler İngilizce olarak eksiksiz ve hatasız olarak doldurulmalıdır.

Form tamamlandığında bazı belgelerin taramaları yüklenmesi gerekir. Form tamamlandıktan ve yüklemeler yapılır. Formu submit yapıldıktan sonra indirilip çıktısı alınarak başvuru dosyasına eklenmelidir.

Başvuru formunda kişisel bilgiler, davet eden firma/ kişi iletişim bilgileri ve iş yeri bilgileri eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Konsolosluk gerekli durumlaralar kişi veya firmalarla iletişime geçmek isteyebilir.

Bangladeş Vize Ücreti

Konsolosluk Bangladeş hükümeti adına ülkesine alınacak vizelerden harç bedeli olarak bazı miktarlar belirlemiştir. Ödemeler başvuru işleme alındıktan sonra dosya konsolosluk tarafından incelenir eksik veya hatalı belge yok ise konsolosluk ödeme yapılması için kurumumuza bilgi vermektedir.

Ödemeler konsolosluk onayından sonra Konsolosluk İBAN bilgilerine döviz cinsinden nakit olarak yapılmaktadır. Ödeme dekontunu tarafımızca konsolosluğu iletilmektedir.

Bangladeş konsolosluk harçları vize giriş sayılarına göre ve kişilerin uyruklarına göre belirlenmiştir.

Aşağıda belirteceğimiz Bangladeş Vize ücreti 2023 güncel harçlar standart başvuru için ödemelerdir.

  • Tek girişli Vize Harcı: 58 USD
  • Çift Giriş Vize Harcı: 116 USD
  • Çok Giriş Vize Harcı: 194 USD olarak belirlenmiştir.

Visa Prove başvuru işlemlerinizi şahsen gelmenize gerek kalmadan yapıp tarafınıza iletmektedir. Konsolosluk kendi inisiyatifine bağlı olarak bazı durumlarda kişiler ile görüşmek isteyebilir bu durumlarda randevu işlemleri yine kurumumuz tarafından alınmaktadır.

Bangladeş Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Konsolosluk başvuru işlemleri aracı kurum olmadan direkt olarak resmi kurum üzerinden kabul etmektedir. Türkiye’de Ankara Bangladeş Büyükelçiliği ve İstanbul Bangladeş Başkonsolosluğu üzerinden başvurular işleme alınmaktadır.

Başvuru için gelen davetiye hangi temsilciğe hitaben geldiyse yalnızca o temsilcilik dosyayı kabul eder. Bu yüzden davetiye temin ederken size yakın temsilciğe hitaben gelmesini isteyebilirsiniz.

Başvuru işlemleri için randevu alınmasına ve kişilerin şahsen mülakata gelmesine gerek kalmadan tüm işlemler tarafımızdan tamamlanmaktadır.

Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvuru işlemleri için diğer ülkelerden farklı olarak başvuru yapıldığı gün işlem gününden sayılmamaktadır. Konsolosluk dosyayı inceledikten sonra başvuruya uygunluğuna göre ödeme talep etmektedir. Ödemeler yapılıp dekont iletildikten sonra başvuru işleme alınır ve ortalama 7/10 iş gününde sonuçlanmaktadır.

Konsolosluğun yoğunluk durumuna ve kendi inisiyatifine bağlı olarak bu süreler değişiklik gösterebilir budan dolayı vize sonuçlanmadan otel veya uçak satın alınması tavsiye edilmemektedir. Konsolosluk satın alınan otel ve uçak bileti için sorumluluk kabul etmemektedir.

Yabancılar için Bangladeş Vizesi

Türkiye’de yasal olarak çalışma izni veya oturum izni olan yabancı uyruklu kişilerin oturum sürelerinin seyahat dönüş tarihi itibariyle en az 3 ay süresi varsa başvurularını kabul etmektedir.

Başvuru için seyahat amacı, kişinin uyruğu, ödenmesi gereken harçlar, vize çıkış süresi, hazırlanması gereken evraklar, alınabilecek vize gibi tüm detaylar konsolosluğa bağlı olarak değişmektedir.

Başvuru yapmak için bizlerle iletişime geçtiğinizde yabancı uyruklu olan kişilere en uygun başvuru türü için bizlerden destek alabilirsiniz.

Bangladeş vizesi almak için hazırlanması gereken evraklar, vize türleri, süreleri, ve konsolosluk harçları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Bangladeş Vizesi İletişim

    Vize Danışmanımız Sizi Arasın

    Aşağıdaki formu doldurun, vize danışmanımız sizi arasın

    Visa Prove
    VisaProve WhatsApp
    Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
    Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Call Now Button