Cezayir Vizesi
Cezayir vizesi Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi vatandaşların seyahatlerinden ortalama 2 hafta öncesinde vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Cezayir’e seyahat etmek isteyen Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi yolcuların 90 güne kadar yapacakları seyahatleri vizeden muaf tutulmuştur.
Türk vatandaşlarının davetiyeli olarak vize alabilmeleri mümkündür.
Cezayir vizeleri sonuçlandığı günden başlatılır ve 1 aylık veya 3 aylık olarak verilmektedir. Bu süre zarfından kullanılmayan vizeler geçersiz sayılmaktadır.
Cezayir vizesi pasaporta basılan standart vize prosedürü uygulamaktadır. Vize alınabilmesi için gerekli davetiyelerin ve kişisel birtakım evrakların hazırlanması gerekmektedir.
Vize alabilmeniz için hazırlamanız gereken evraklar, süreç ve ücretler hakkında detaylı bilgilere sizler için hazırladığımız bu sayfamızda inceleyebilirsiniz.
Cezayir Vize Nasıl Alınır?
Cezayir’e seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi kişilerin öncelikle pasaport geçerlilik sürelerinin 6 aydan az olmaması gerekmektedir. Başvuru yapılabilmesi için geçerli pasaport ve karşılıklı iki boş sayfasının olmalıdır.
Seyahat planı yaptıktan sonra seyahat amacına uygun olarak evrakların hazırlanması gereklidir. Seyahat amacı ve kişinin çalışma durumuna uygun olarak hazırlanacak evrakları Visa Prove uzmanlarımız ile iletişime geçtiğinizde mail ortamın veya Whatsapp üzerinden detaylı listeyi talep edebilirsiniz.
Hazırlanan evrakların asıllarını tarafımıza kargo yapılması başvuru için yeterli ilk adım olacaktır. Cezayir vizesi için konsolosluk gerekli görmediği sürece kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir. Başvuru için randevu alınmasına gerek kalmadan dosyanın hazırlanması ve ilk iş günü işleme aldırılması kurumuz tarafından yapılır. Sadece bir kargo ile vizenizi ortalama 5 günde teslim alabilirsiniz.
Cezayir Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar
Cezayir vize başvuruları direkt olarak konsolosluk veya Büyükelçilikten işleme alınmaktadır. Randevu günü dosyanın eksiksiz olarak sunulması önemlidir. Konsolosluk görevliler yoğunluk durumlarında dosyanıza detaylı bakamayabilir ve teslim almaya gittiğinizde eksik evrak bilgisi verilebilir veya başvuru olumsuz sonuçlanabilir.
Başvurunun doğru bir şekilde yapılabilmesi için tüm evrakların eksiksiz ve güncel olarak başvurudan önce hazır olması gerekmektedir.
Cezayir Vize Başvuruları için Standart Evraklar:
- Pasaport (En az 6 ay süresi ve karşılıklı iki boş sayfası olmalıdır.)
- Vize başvuru formu
- Vize talep dilekçesi (Örnek dilekçe isteyebilirsiniz.)
- Belediye onaylı davetiye (Fransızca veya İngilizce)
- 2 adet beyaz fontlu 3x5-4x5 biometrik güncel fotoğraf
- Kimlik fotokopisi
- İş durumunu kanıtlayan belgeler (işe giriş, iş sözleşmesi, imza sirküsü, işe giriş bildirgesi, SGK tescil ve Hizmet dökümü)
- Şirket evrakları (Vergi levhası, sicil gazetesi imza sirküleri, güncel faaliyet belgesi)
- Tam vukuatlı Nüfus kayıt örneği
Standart vize başvurusu için gerekli olan temel evrakları yukarıdaki gibidir. Vizelerin türlerine göre hazırlanması gereken evraklar farklılık gösterebilir.
Cezayir Vize Türleri Nelerdir?
Vize başvurusunda bulunacak kişinin Cezayir’e hangi nedenden dolayı seyahat ediyorsa ona uygun olarak vize başvurusu yapması gerekir. Vize başvurusu için istenen evraklar konsolosluk tarafından vizelerin kategorilerine göre belirlenmiştir. Evrakların eksiksiz ve güncel olarak sunulması başvuru süreci ve sonucu için oldukça önemlidir.
Cezayir’e alınan vize türünün amacı dışında kullanılması yasal olarak cezalandırılacağını belirtilmiştir.
Başvuru için size en uygun vize türü belirlenmesi ve işlemlerin eksiksiz başlatılması için mail veya Whatsapp üzerinden hazırlamanız gereken evrakları uzmanlarımızdan isteyebilirsiniz.
Cezayir Ticari Vizesi
Ticari iş görüşmeleri, toplantılar, Pazar araştırması, fuar gibi kısa süreli seyahatler için tercih edilen vize türüdür. Bu vize ile Cezayir’de herhangi bir işte çalışmaya izin verilmemektedir. Ticari vizeler 90 gün altı C vize kategorisinde verilmektedir.
Vizeler iki tür olarak alınabilir:
30 Günlük Tek Girişli Cezayir Vizesi
Cezayir’e genellikle 1 haftalık 10 günlük seyahatler için tercihe edilen vize türüdür. Bu vize sonuçlandığı günden başlatılır ve tek girişli olarak verilmektedir.
Ülkeye giriş sağlandığında vize bitimi süresince kalınabilir. Tek girişli olduğu için sonraki seyahatler için süresi olsa dahi kullanılmamaktadır.
Başvuru için Cezayir’deki iş ortakları veya Cezayir’deki kurum yetkili makam tarafından onaylatılmış ticari davetiye hazırlayıp mail ortamında iletmesi gerekmektedir.
90 Günlük Çok Girişli Cezayir Vizesi
Seyahat edecek kişilerin Cezayir’e 90 gün içerisinde birden fazla seyahat planı bulunuyorsa bu vizeyi almaları tavsiye edilir. 90 günlük vize sonuçlandığı gün başlatılır ve çok girişli olarak verilmektedir. 90 gün içerisinde ülkeye istenildiği tarihlerde giriş çıkış yapılabilir bir sınırlaması yoktur ancak vize bitiminden önce ülkeden çıkış sağlanması gerekmektedir. 90 günlük vize başvurusu için Cezayir’deki davet eden kurum veya firmanın resmi davet mektubunda çok girişli olarak vize verilmesini talep etmeleri gerekmektedir. Ayrıca kişilerin daha önce Cezayir vizesi olması bu vizeyi almayı kolaylaştırmaktadır.
Çok girişli vize için davetiye aynı resmi kurumdan onaylatılmış olması gerekir. Davetiyenin aslın gelmesine gerek kalmadan mail ortamın temin edilmektedir.
Cezayir Aile Ziyareti Vizesi
Cezayir’deki akrabalarını ziyaret etmek isteyen Umuma mahsus (Bordo) pasaport sahibi yolcuların seyahatlerinden önce vize almaları gerekmektedir. Birinci derece yakını olan kişiler noterden alınan resmi davetiye taraması ile Cezayir konsolosluğundan vize alabilmektedir. Vize başvuruları için davet eden kişinin vatandaş ise kimlik fotokopisi, oturumu olan yabancı uyruklu ise oturum kartı fotokopisi gerekmektedir.
Aile ziyareti vizesi alabilmek için başvuru sahibi ile Cezayir’deki kişinin akrabalar derecelerini kanıtlayan belge sunmaları zorunludur.
Evlenme cüzdanı, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, kimlik fotokopisi gibi resmi evraklarla kanıt sunulabilir.
Ziyaret vizeleri 30 günlük tek girişli veya 90 günlük çok girişli olarak alınabilmektedir. Vizeler sonuçlandığı tarihten başlatılır ve vize bitiş süresine kadar ülkede kalınabilir.
Cezayir Turist Vizesi
Cezayir’e turistik seyahatlerde konsolosluk yalnızca belirli şartları yerine getiren kişilere vizeyi vermektedir. İstenilen evrakların eksiksiz olarak hazırlanması vize alınacağını garanti etmez. Turistik olarak çok tercih edilmediği için genellikle ticari vize alınan bir ülkedir.
Turistik vize alabilmek için yapılması gerekenler:
- Tüm seyahat süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası
- Seyahat masraflarını karşılayacağına dair maddi kaynak olarak güncel banka dökümü varsa tapu ruhsat
- Cezayir’deki anlaşmalı tur acentelerinden veya otellerden resmi makam onaylı davetiye ve davet edenin kimlik fotokopisi
- Çalışma izin yazısı niyet mektubu
- Gidiş dönüş uçak bileti
Turistik vize için ayrıca istenilen evrakları yukarıdaki gibidir, vize almak için istenilen diğer standart evrakları uzmanlarımız ile görüştüğünüzde mail olarak alabilirsiniz.
Cezayir Çalışma Vizesi
Cezayir’de makine kurulum, teknik yardım, bakım, montaj gibi işlemleri için ülkede ikame edecek yolcuların Cezayir’de kalacağı süreye göre almaları gereken vizeler iki kategori olarak verilmektedir.
Çalışma vizeleri alınan iş sözleşmesine göre belirlenmektedir.
90 Gün Altı Geçici Çalışma Vizesi
Cezayir’deki kurum/ firmalar resmi makamlardan onaylı davetiye hazırlamaktadır. Firma hazırladığı davetiye ile tüm masraflarının karşılanacağına dair belge vermesi gerekir veya seyahat sağlık sigortası yapılması gerekmektedir.
Cezayir’deki çalışma bakanlığından alınan geçici çalışma izin belgesi ve sözleşmesi ve bir kopyasının hazırlanması gerekmektedir. Bu sözleşme 90 gün süreyi aşmamalıdır.
90 Gün Üzeri Çalışma Vizesi
Cezayir’de 90 günden fazla kalıp çalışmak isteyen kişilerin ikamet izni olarak D vize almaları gerekmektedir. Cezayir konsolosluğundan çalışma izin belgeleriyle vize başvurusunda bulunmaları gereklidir.
90 gün ve üzeri olarak hazırlanan iş sözleşmesi aslı ve fotokopisi başvurudan önce temin edilmektedir.
Cezayir Öğrenci Vizesi
Lisans, ön lisans, dil kursu veya kısa/uzun süreli eğitim işlemleri için öğrencilerin resmi evraklarla birlikte öğrenci vizesi almaları gerekmektedir. Öğrenci vizeleri için Cezayir tarafından kabul belgeleri, kayıt belgesi, kalacak yer, öğrenim masraflarının karşılanacağına dair burs veya maddi imkanları kanıtlayan belgeler ile başvuru yapılabilmektedir.
Cezayir Vize Başvuru Formu
Cezayir başvuru formu konsolosluğun başvuru yapan kişinin kişisel bilgileri ve seyahat amacını teyit ettiği pdf bilgisayar ortamında doldurulması gereken formudur. Başvuru formu İngilizce veya Fransızca olarak doldurulabilir. Başvuru formu konsolosluğun dosya hakkında bilgi edindiği ilk belgedir bundan dolayı başvuru formuna yazılan bilgilerin oldukça dikkatli, özenli doldurulması gerekmektedir. Yanlış veya eksik doldurulan formlar başvurunun akıbeti için çok sağlıklı sonuçlar vermeyebilir.
Başvuru formundaki bilgileri dosyanın içerisindeki diğer tüm evraklarla ile tutarlı olmalıdır. Kişisel bilgiler ve aile bilgilerini ayrıca isteyen konsolosluk eksik veya hatalı olması durumunda başvuruyu iade edebilir.
Cezayir Vize Ücretleri
Cezayir vize başvuruları için ödenmesi gereken harçlar vizelerin kategorisine ve giriş sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Harçlar başvuru günü Euro döviz olarak ödenmektedir.
Cezayir konsolosluğu yapılan başvuruların aynı gün yoğunluktan dolayı inceleyememesinden veya belgelerin eksik olmasından kaynaklı durumlarda pasaportu teslim alınmaya gidildiğinde dosyanız ret olarak geri verilebilir. Cezayir konsolosluk reddi harcınızın yanmasına neden olmaz istenilen evrakı temin edebilirseniz başvurunuz için ek ödeme yapmadan işlem devamlılığı sağlayabilirsiniz.
- Tek Girişli Vize Harçları: 100€ + KDV
- Çok Girişli Vize Harçları: 150€ + KDV
Standart vize harçları yukarıdaki gibidir ancak daha detaylı bilgi için uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.
Cezayir Vize Başvurusu Nereden Yapılır?
İstanbul Cezayir Konsolosluğu ve Ankara Cezayir büyükelçiliği vize başvuruları için bölge ayrımı kuralı olmadan başvuruları işleme alabilir ancak davetiye hangi temsilciğe hitaben çıkarıldıysa yalnızca ilgili temsilcikler başvurular yapılabilir.
Başvurular randevusuz hafta içi 09:00 ile 11:00 arasında yapılmaktadır. Başvurular için kişilerin şahsen gelmelerine gerek kalmadan tüm işlemler kurumumuz tarafından tamamlanabilmektedir.
Evraklar başvuruya hazırlandıktan sonraki ilk iş günü işleme alınır. Ödemeler ve evrak teslimi aynı gün yapılır ve sonuçlandığında yine tarafımızca teslim alınmaktadır.
Cezayir Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Cezayir vize başvuruları randevusuz işleme alınır ve başvuru gününden 3 iş günü sonrası için çıkış fişi verilmektedir. Başvurular bu fişle teslim alınabilir ancak pasaportu teslim almaya gidildiğinde konsolosluğun inisiyatifinde olarak gecikmeler yaşanabilir. Konsolosluklar pasaportları 3 iş gününde fazla tutma hakkına sahiptir.
Cezayir ve Türkiye’nin resmî tatil günleri ve bayramları iş gününde sayılmamaktadır.
Yabancılar için Cezayir Vizesi
Türkiye’de yasal olarak ikamet izni olan kişiler Cezayir’deki firma ya da kişilerden resmi davetiye almaları durumunda başvuruları işleme alınmamaktadır. Başvuru için yabancı uyruklu kişilerin oturum kartları fotokopisi yeterlidir.
Cezayir Evrak Tasdik İşlemleri
Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti Kuzey Afrika’nın en büyük yüz ölçümüne sahip ve aynı zamanda büyük bir liman ülkesidir.
Cezayir bulunduğu konum itibariyle ihracat ithalat yoğun olduğu ülkelerden biridir. Türkiye’den hem ekonomik olarak hem de kurulan akrabalık bağlarından iki ülke arasındaki evrak trafiği oldukça yoğundur.
Cezayir evrak tasdik işlemleri Türkiye’deki belgelerin Cezayir hükümeti tarafından tanınması için yasal olarak Cezayir’in Türkiye’deki ilgili temsilciliklerinden onay alınması gerekmektedir.
Tasdik işlemleri için evrakların Cezayir’de geçerli olabilmesi ve konsolosluğun onaylayabilmesi için birtakım prosedürden geçmesi gerekmektedir.
Gerekli çeviri işlemleri, noter onayı Valilik onayı ve Dışişleri Bakanlığı onayları kurumumuz tarafından yapılmaktadır. Tasdik yapılacak evrakın aslı tarafımıza ulaştırılması yeterli ilk adımdır.
Cezayir vizesi, tasdik işlemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Son Yazılar
- İrlanda Vizesi Nasıl Alınır?
- İspanya Vize Başvuru Şartları Güncellendi
- Kanada Deprem Vizesi Başvurularında DOLANDIRILMAYIN!
- Uluslararası Fuarlara Katılım için Geç Kalmadınız!
- Bulgaristan’a Schengen ile Giriş
- Mısır Kapı Vizesi Açıldı!
- 6 Aylık Rusya Vize Başvuruları Açıldı!
- Depremzedeler için Almanya Vizesi
- 2023 Pasaport Ücretleri
- Green Card Başvuruları Başlıyor