Pakistan Evrak Tasdik
Pakistan evrak tasdik Türkiye’deki belgelerin Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde geçerli olması için resmi onay almak anlamı gelmektedir. Tasdik işlemleri Türkiye’den alınan şahsi veya ticari statüdeki evrakların ilgili ülkede resmi olarak tanınması için aynı ülkenin Türkiye’deki ilgili temsilcilikten evrakların tasdik yapılması gerekmektedir.
Pakistan evrak tasdik işlemleri Türkiye’den Pakistan Hükümetinin yetkili temsilciliklerden işleme alınmaktadır. Resmi evrakların veya kişisel evrakların Pakistan’da aynı statüsünü koruma amacıyla temsilcikten onaylanması gerekmektedir. Genellikle D vize işlemleri olarak oturum, aile birleşimi, eğitim, dil kursu, çalışma izni gibi resmi evrakların kullanılması gereken durumlar için öncesinde Pakistan Konsolosluğu veya Büyükelçiliğinden onay alınması gerekmektedir.
Pakistan Evrak Tasdik İşlemi Nasıl Yapılır?
Pakistan evrak tasdik işlemleri öncelikle belgeleriniz statüsüne göre belirlenmektedir. Konsolosluk belgelerin asılları ile işlemleri kabul etmektedir. Randevu beklemeden hazır olan evraklar ile direkt olarak başvuru yapılabilmektedir. Tasdik işlemleri için belgelerinizin tasdik verilmesine uygunluğu kontrol edilmelidir. Konsolosluk geçersiz gördüğü veya güvenilir bulmadığı evrakların tasdik işlemini kabul etmemektedir.
Evrakların konsolosluk tarafından kabul görmesi için bazı şartları yerine getirilmesi ve konsolosluk tasdik onayına hazır olmalıdır.
Tasdik için belgelerin hangi dilde olduğu kontrol edilmelidir. Konsolosluk Türkçe dilinden olan belgelerin tasdik yapılmasını önermemektedir. Muhakkak Türkçe olması gerektiğini düşünüyorsanız konsolosluk kabul edebilir ancak Pakistan İslam Cumhuriyetinde resmî kurumlarda kullanmak istenilen evrakların İngilizce dilinde olduğu için yapılan tasdik işlemi resmi işlemlerde geçersiz sayılabilir.
Tasdik işlemleri için tasdik belgesinin iletileceği kurum ya da firmadan da dil konusunda net bilgi alınması işlemlere başlamadan önce zaman ve maliyet bakımından sürecin daha sağlıklı yürütülmesi için etkili olmaktadır.
Pakistan Evrak Tasdik İşlemleri için Gerekli Evraklar
Evrak tasdik işlemleri için asli belge dışında yapılması gereken işlemler ve birtakım evraklar hazırlanması gerekmektedir.
Pakistan Konsolosluğu Tasdik İşlemi için Evraklar
- Tasdik yapılacak belge orijinali (Noter onaylı çeviri ve Valilik Onayı)
- Tasdik işlemini yapan firmaya kaşeli, antetli kâğıda yazılmış yetki yazısı
Yukarıdaki belgelerin asılları hazırlanarak tarafımıza kargo veya ofislerimize teslim edebilir ve işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
Pakistan Konsolosluğu Evrak Tasdik İşlemleri
Pakistan Konsolosluğu tasdikleri kabul etmek için belirli şartlar getirmiştir. Tasdik yapılacak belgenin hangi dilde olduğu kontrol edilmeli, eğer çeviri yapılmış ise mutlaka noter onayı alınmalıdır.
Noter onaylı çeviri işlemleri tamamlandıktan sonra firmanın veya şahısların bulunduğu ildeki Valilik onayı alması gerekmektedir. İstanbul veya Ankara dışındaki bölgeler bağlı oldukları Valilikten onaylatması gerekir. İl dışı valilik onayları yapıldıktan sonra İstanbul ve Ankara Valiliği’nden tekrardan kurumumuz tarafından onaylatılmaktadır.
Tasdik işlemi tüm evraklar hazır olup gerekli onaylar alındıktan sonra ilk iş günü konsolosluktan işleme alınır ve aynı gün sonuçlanmaktadır.
Pakistan Evrak Tasdik Ücretleri Ne Kadar?
Tasdik işlemleri için belgelerin sayfa sayıları eğer birden fazla ise belgenin içeriği devamlı sayfa olması durumunda ücretlendirme farklı olmaktadır. Noter onaylı çeviri tek kulak olarak yapılması durumunda ve devamlılığı olan genelde ticari evraklarda karşılaştığımız sözleşmeler, anlaşmalar gibi birbiri ardına bağlantılı sayfalar tek belge olarak kabul edilebilmektedir ancak yine de net fiyat verilebilmesi için belgelerin asıllarının tarafımızdan mutlaka kontrol edilmesi gerekmektedir. Kişisel şahsi evraklar örneğin Evlenme cüzdanı, doğum kayıt örneği, diploma, gibi genelde tek sayfa sayılabilecek sayfaların ödemesi sayfa başı olarak hesaplanmaktadır.
Pakistan Evrak Tasdik Ücreti: Sayfa Başı 60 USD’dir.
Pakistan Evrak Tasdik İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tasdik işlemleri için belgenin kullanılacağı kurumdan teyit alınarak işlemlere başlatılması tavsiye edilmektedir.
Tasdik işlemleri oldukça dikkatle hazırlanıp işleme alınmaktadır. Belgenin noter onaylı çeviri, valilik onayı ve belge içeriği işlemleri tamamlandıktan sonra Konsolosluktan tasdiklenmektedir. Onayı alınan belgenin sonrasında revize edilme imkânı olmamaktadır. Bundan dolayı çeviri işlemleri için genellikle İngilizce olarak çeviri yapılması tavsiye edilir.
Pakistan Evrak Tasdik işlemleri için hazırlanması gereken evraklar, belgelerin statülerine göre ödenmesi gereken harçlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için bizlere ulaşabilirsiniz.