Polonya Vizesi

Polonya Vizesi

Polonya Vizesi

Visa Prove Polonya vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden, ikame izni bulunan yabancı ülke vatandaşlarının Polonya ülkesine farklı amaçlar doğrultusunda ihtiyaç duyacakları ‘’farklı kategorilerde’’ vize başvuruları için gerekli prosedürleri bu sayfamızda sizlere temel hatlarıyla anlatmayı amaçlamaktayız. Polonya ülkesi; Avrupa Birliğine üye bir ülkedir. Resmi adıyla Polonya Cumhuriyeti vatandaşları edindikleri Polonya Cumhuriyeti pasaportu ile diğer Avrupa Birliğine üye ülkelere vizesiz bir şekilde seyahat etme özgürlüğüne sahiptirler. Polonya vatandaşlarının sahip olduğu bu ayrıcalığa ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sahip değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi bireyler, Polonya ülkesine yapacakları seyahatlerde (Ülkeye giriş tarihinden itibaren 180 gün içerisinde en fazla 90 gün konaklama yapma.) hususunu göz önünde bulundurarak seyahatlerini düzenleyebileceklerdir. Türkiye’den Polonya’ya seyahat edecek Bordo pasaport sahibi bireyler; İlgili ülkeye gitmeden önce, seyahat amaçlarını referans alarak farklı kategorilerde vize başvuru yapmak durumundadır. Polonya ülkesine giderken gereksinim duyulan vizeler genel anlamda iki kategoride değerlendirilmektedir. Bunlar:
  1. Kısa Süreli (Type C) Polonya Vizeleri

  • Polonya Turistik Vizesi
  • Polonya Ticari Vizesi
  • Polonya Ziyaret/Konferans Vizesi
  • Polonya Aile Ve Arkadaş Vizesi
  • Polonya Eğitim/Araştırma Vizesi
  • Polonya Tır Şoförü Vizesi
  1. Uzun Süreli (Type D) Polonya Vizeleri

  • Polonya Çalışma İzni Vizesi
  • Polonya Eğitim ve Erasmus Vizesi
  • Polonya Bilimsel Araştırma Vizesi
  • Polonya Uzun Süreli Kurs Vizeleri
  • Polonya Staj Vizesi
 

Polonya Vize Başvurusu

Polonya vize başvurularında başvuru yapılacak kategori önemlidir. Başvuru yapılacak kategorinin belirlenmesinden sonra; başvurusu yapılacak birey için ne gibi evrakların hazırlanacağı, başvurunun hangi temsilciliğe yapılacağı netleştirilir. Polonya temsilciliklerinden alınan kısa süreli vizeler Type C dediğimiz vize kategorisinde değerlendirilir ve schengen statüsüne sahip vizelerdir. Polonya vize başvurularında; başvuru sahibine ait dosya hazırlanırken, kişinin ne işle meşgul olduğu, kedini nasıl finanse ettiği, Türkiye’de ki finansal kaynakları, ailevi durumu gibi hususlar göz önünde bulundurulup dosyası hazırlanmalıdır. Bütün bu hususlar bir yana başvuru sahibinin Polonya ülkesine ne amaçla seyahat edeceği de önem teşkil eden bir durumdur. Polonya vizeleri; yukarıda da belirttiğimiz üzere kendi arasında kategorize olmuş durumdadır. Bu kategorilerden hangisi üzerinden başvurunun yapılacağı tamamen başvuru sahibini ilgili ülkeye ne amaçla gideceği ile ilgilidir.

Vfs Global Polonya

Vfs Global Polonya temsilcilikleri; Türkiye’de farklı illerde şubeleri bulunan bir kurumdur. Vfs Global, sadece Polonya ülkesi için değil, hemen hemen diğer tüm Avrupa ülkeleri için yapılacak vize başvurularında Türkiye dahil, diğer 3. Dünya ülkelerinde ilgili temsilciliklerin vize başvuru merkezi misyonunun üstlenmektedir. Vfs Global; Avrupa ülkelerinin Türkiye’de bulunan temsilcilikleri ile ortak çalışma yürüten bir kurumdur. Avrupa ülkelerinin Türkiye’de bulunan Konsoloslukları veya Elçilikleri, bireylerin yaptığı vize başvurularını direk kendi temsilciliklerine almamak adına Vfs Global kurumu ile anlaşmışlardır. Temsilciliklerin böyle bir yol izlemesinin sebebi; Kendi kurumlarında oluşabilecek yoğunluğun önüne geçmek istemeleri ve başvuruların daha sistematik bir şekilde ilerlemesini sağlamaktır. Vfs Global yapılan vize başvurularını olumlu ve olumsuz bir şekilde sonuçlandırmak için referans alabileceğiniz bir karar merci değildir. Görevi; Temsilcilikler adına, başvuru sahiplerine ait dosyaları tam ve eksiksiz bir şekilde teslim almak ve ilgili temsilciliğe yollamaktır. Başvuru sahipleri Vfs Global şubelerine başvurularını yapmadan önce randevu almak durumundadırlar. Randevu almadan Vfs Global kurumunun şubelerine giden başvuru sahiplerine ait dosya başvurularının alınmadığını, işleme alınmadığını bilmekte fayda var.

Vfs Polonya Randevu

Vfs Polonya randevu işlemleri için Vfs kurumunun web sayfalarından randevu alınması gerekmektedir Vfs kurumu randevu alım işlemleri sırasında; başvuru sahiplerinden kendi işlem ücretini online bir ödeme sistemi aracılığıyla tahsil etmektedir. Başvuru sahipleri önceki zamanlarda Vfs’ye başvuru yapmaya gittiği zamanlarda ödedikleri vfs  ücreti artık ilgili kurum tarafından online alınmaktadır. Vfs ücretlerinin online ortamda alınmasının sebebi; başvuru sahiplerinin boş yere randevu kotalarını işgal etmesinin önüne geçilmesinin istenmesidir. Daha önce ki zamanlarda başvuru sahipleri randevularını alıyor ama başvuru günü randevuya gitmeme durumları oluyordu. Vfs; kurum olarak bu durumun önüne geçmek için artık ödemelerini online ortamda almaktadır. Vfs Polonya randevu işlemeleri için dilediğiniz zaman kurumumuzla iletişime geçebilirsiniz. Başvuru merkezlerinin yılın belli dönemlerinde yoğunluklarının oluştuğunu bilmenizde fayda var. Bu yüzden başvuru işlemlerinin, randevu işlemlerinin vakitlice yapılmasında fayda var. Polonya Vizesi 2

Polonya Vize İstiyor mu?

Polonya ülkesi Avrupa Birliğine üye ve aynı zamanda Schengen’e üye ülkelerden bir tanesidir. Türkiye Cumhuriyetinden bu ülkeye seyahat edecek ülke vatandaşları veya ikameti bulunan yabancı ülke vatandaşları bu ülkeye farklı amaçlar doğrultusunda seyahat etmeden önce; seyahat amaçlarını referans alarak ilgili vize kategorilerinden vize başvuruş yapmak durumundadırlar. Vize başvurularını yapacak olan Bordo pasaport sahibi bireler vizelerini aldıktan sonra seyahatlerini gerçekleştirebilecektirler. Polonya vize istiyor mu sorusunun cevabı; yapılacak olan seyahatin amacı ve seyahat edecek bireyin sahip olduğu pasaportun ne tür bir pasaport olduğuyla da ilgilidir. Detaylı bili edinmek için dilediğiniz zaman kurumumuz yetkilileri ile iletişime geçebilirsiniz.

 Polonya İstanbul Başkonsolosluğu

Polonya İstanbul Başkonsolosluğu; ilgili ülkenin Türkiye’de bulunan temsilciliklerinden biridir. Bu temsilcilik, Türkiye’nin farklı illerinden yapılan vize  başvurularını değerlendirmek için yetkili resmi kuruluşlardan bir tanesidir. Polonya konsolosluğu sanılanın aksine Türkiye’nin tüm illerinden alınan başvuruları değerlendirmez. Konsolosluk ve Elçiliğin sorumluluğunda bulunan iller farklı illerdir.

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Yetkisinde Olan İller

Bu konsolosluk bölgesi şu illeri içerir: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, İstanbul, İzmir, Iğdır, İzmit (Kocaeli), Kahramanmaraş, Kars, Kilis, Kırklareli, Kütahya, Malatya, Manisa, Muğla, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Sakarya (Adapazarı), Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Van.

Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Yetkisinde Olan İller

Bu Elçilik bölgesi şu illeri içerir: Adana, Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Düzce, Eskişehir, Hatay, İçel (Mersin), Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Yozgat, Zonguldak.

Polonya Vize Ücreti

Polonya vizesine başvuru yapacak bireyler; vize harçlarını başvuru günü, Vize Başvuru Merkezi aracılığıyla ödemek durumundadırlar. Yukarıda da belirttiğimiz üzere Polonya hükümetinin Türkiye’de bulunan temsilciliklerinin yetkili servis birimi olan kurum Vfs Global’dir. Bu kurum aracılığıyla başvuru yapacak bireyler; Konsolosluk/Elçilik harçlarını ve başvuru merkezi ödemelerini ayrı ayrı bu kuruma ödemek durumundadırlar. Polonya temsilciliklerinin vize başvuruları değerlendirilsin diye ödenen harçlar USD olarak tahsil edilmektedir. Başvuru merkezlerinin harçları ise; günlük TL/€ kuru referans alınarak TL üzerinden yapılmaktadır.
  • Yetişkin bireyler (12 yaş ve üzeri) için Polonya vize harç ücreti: 91 USD
  • 0-6 yaş arası çocuklar için Polonya vize harç ücreti: 0 USD
  • 6-12 yaş arası çocuklar için Polonya vize harç ücreti: 46 USD
  • Vfs servis hizmet bedeli: 13,5 € ( Günlük TL kuru referans alınarak TL cinsinden hesap edilmektedir.)
Vize başvuru ücretleri; Temsilcilikleri için ayrı Başvuru Merkezleri için ayrı ödenen meblağlardır. Bu meblağlar yılın belli dönemlerinde temsilcilikler tarafından artırılabilmekte veya azaltılabilmektedir. Meblağların belirlenmesi tamamen temsilciliklerin inisiyatifindedir. Vize başvuru ücretleri başvurular yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmektedir.

Polonya Turist Vizesi

Türkiye’den yapılacak olan Polonya turist vizesi başvuruları; başvuru sahiplerine her 180 günde maks. 90 gün konaklama hakkı tanıyan bir vize çeşididir. Polonya temsilciliklerinden alınan bu vize Schengen statüsüne sahip bir vize türüdür. Vizeyi veren temsilcilikler bu vize ile yapılacak olan seyahatler için ilk girişlerin kendi ülkelerine yapılmasını tavsiye etmektedirler. Bu durum sadece Polonya ülkesi için değil diğer tüm Avrupa Birliğine üye ülkeler ve diğer Schengen Bölgesine üye ülkeler için geçerlidir. Şöyle ki; Schengen statüsüne sahip bir Polonya vizesi veya diğer üye ülke vizelerinizi ilgili temsilciliklerden aldıktan sonra, o temsilciliğin ülkesine ilk girişinizi yapmanız tavsiye edilir.

Polonya Ticari Vize

Polonya ülkesine ticari amaçlarla seyahat edecek olan başvuru sahiplerinin edinmesi gereken bir vize çeşididir. Schengen statüsüne sahip vize çeşididir. Ve geçerlilik süresi boyunca ilk girişinizi ilgili ülkeye yapmak koşuluyla diğer Schengen’e üye ülkelere de girişlerinizi yapabileceğiniz bir vize çeşididir. Polonya’da bulunan ticari iş ortaklarınızı ziyaret, fuarlara katılım, toplantılar yapmak amaçlı kısa süreli ilgili ülkede bulunacaksanız eğer bu vize kategorisinden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Polonya Aile, Akraba Ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

 Polonya’ya yakınlarınızı ziyaret amaçlı seyahatler düzenleyecekseniz eğer bu kategoriden vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Polonya temsilciliklerine bu kategoriden yapılacak vize başvurularında verilecek olan vize schengen vizesi diye de geçmektedir. Hâlbuki ki schengen bir statüdür. Alınacak olan vize schengen statüsüne sahip Polonya vizesidir. Bu vize kategorisinden yapılacak olan vize başvuruları için en önemli belge Polonya’da ki muhatabınızdan tarafınıza gelecek olan davetiyedir.  Davetiye temin edildikten sonra başvuru sahibi durumu referans alınıp diğer evrakları hazırlanacak, başvuru dosyası tamamlanacak ve başvurusu yapılacaktır.

Polonya Vize Başvuru Formu

Polonya vize başvurularında da diğer ülke vize başvurularında olduğu gibi başvuru formu doldurulması zorunluluğu vardır. Polonya vize başvuru formu aslında; başvuru sahibi için hazırlanan dosyanın özeti niteliğindedir. Başvuru formu hazırlanmadan önce kişinin durumu referans alınarak, başvuru günü kişi adına sunulacak dosyanın eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Başvuru formunda; temsilcilik tarafından sorulan soruların hepsi kişinin dosyasında bulunan evraklar referans alınarak cevaplanmalıdır. Vize başvuru formları mümkün olduğunca bilgisayar ortamında doldurulması gereken formlardır. Bu form doldurulduktan sonra çıktısı alınmalı ve başvuru sahibinin kendisi tarafından ıslak imza olarak imzalanmalıdır. Vize başvuru formları 18 yaşından küçük çocuklar için dolduruluyorsa eğer anne ve baba tarafından ayrı ayrı doldurulmalıdır. Anne babadan herhangi birinin bu formda imzası yoksa eğer Noter onaylı muvafakatname ile ebeveyni olduğu çocuğun yurt dışı seyahatini destekleyen belgeyi temin etmek zorundadır.

Polonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Polonya vizeleri başvuruları yukarıda da belirttiğimiz gibi tek kategoride sınıflandırabileceğimiz şekilde değildir. Vize başvuruları kendi arasında kategorize edilmiştir. Dolayısıyla vize başvurunuzu yaptığınız kategoriye göre; vize başvurunuzun kaç günde sonuçlanacağı da değişkenlik göstermektedir. Kısa süreli, Schengen statüsüne sahip vizeleriniz genellikle başvuru yapıldıktan sonra 5-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Vize başvurunuz uzun süreli D tipi dediğimizi kategoriden yaptığınızda vize sonuçlanma süresi daha da uzamaktadır. D tipi Polonya vizesi kaç günde çıkar sorusunun ne yazık ki net bir cevabı yoktur. Konsolosluk veya Elçilik sitelerine baktığınızda bu süresini 1,5-3 ay gibi bir zaman aralığında olduğu yazılı olarak belirtilmiştir. Bu süre; temsilciliklerin yoğunluğuna göre değişmektedir.

Polonya Vize Danışmanlık

Türkiye’den Polonya ülkesine seyahat edecek olan Türk vatandaşları; farkı kategorilerde yapacakları vize başvuruları için farklı prosedürlere uyarak dosyalarını hazırlamak durumundadırlar. Vize başvurularında uygulanacak prosedür; kişinin kendini ne şekilde finanse ettiği, çalışma koşulları, ailevi durumu vb. durumların yanında ne tür bir vize başvurusu yapmak istediğine göre değişmektedir. Polonya vize danışmanlık hizmetini almak için dilediğiniz zaman kurumumuza; info@visaprove.com adresinden ulaşabileceğinizi unutmamanızda fayda var. Vize başvurusunda bulunurken danışmanlık alabileceğiniz kurumlar Polonya Temsilciliklerinin Vize Başvuru Merkezleriyle ortak çalışma yürütürler. Vize Başvuru Merkezlerine akredite olan Visa Prove veya benzeri kurumlarla vize başvurularınızı rahatlıkla yapabileceğinizi unutmayın.

Polonya Vizesi Gerekli Evraklar

Polonya ülkesine seyahat etmek isteyen bireyler; seyahat amaçlarını referans alarak farklı vize kategorilerinden vize başvurusu yapmalıdırlar. Yapılacak olan vize başvurusunun hangi kategoriden yapılması gerektiğini, ilgili ülkeye yapılacak olan seyahatin amacı belirleyecektir. Polonya vizesi gerekli evraklar düşünüldüğünde öncelikle seyahat edecek bireyin ne amaçla ve ne kadar süreli bir seyahat yapmak istediği belirlenmelidir. Vize başvurusu yapacak kişinin durumu analiz edilmelidir ve başvuru dosyasında olması gereken evrakların listesi çıkarılmalıdır.  Başvurusu yapılacak kişinin seyahat engelinin olup olmadığı, yaşadığı ülkede bir seyahat engelinin olup olmadığı araştırılmalıdır. Polonya vize başvurusu yapılırken bazı evrakların barkotlu dokümanları bazı evrakların ise ıslak imza kaşeli şekilde dosya halinde sunulması gerekmektedir. Bu husussun da göz önünde bulundurulmasında fayda var. Vize başvuruları yapılırken; kişilerin çalışma durumları, ikametgâhlarının bulunduğu iller, ailevi durumları vb. Bu durumların hepsinin başvuru sahibine ait dosya hazırlanırken göz önünde bulundurulduğunu unutmamak gerek. Detaylı bilgilendirme için polonya vizesi gerekli evraklar sayfamızdan incelemelerinizi yapabilirsiniz. Polonya Vizesi İletişim

Polonya Vizesi

    Vize Danışmanımız Sizi Arasın

    Aşağıdaki formu doldurun, vize danışmanımız sizi arasın

    Visa Prove
    VisaProve WhatsApp
    Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
    Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Call Now Button