Kamboçya Vizesi
Değerli ziyaretçilerimiz, Kamboçya vizesi alırken hazırlanması gereken evraklar, başvuru süreçleri, ücretler ve başvuru hakkında detaylı bilgilere bu sayfamızda ulaşabilirsiniz.
Aklınıza takılan tüm sorular ve başvuru işleklerini başlatmak için bizlere info@visaprove.com veya iletişim bilgilerinden ulaşabileceğinizi unutmayınız.
Başkenti Phnom Penh olan Kamboçya Güneydoğu Asya’nın geneline hâkim olan muson iklimi etkisindedir. Dünyaya adını, Angkor Krallığı zamanında inşa edilmiş olan Angkor Vat Tapınağı ve Kızıl Kmerler tarafından yapılan soykırımın anlatıldığı Tuol Sleng Soykırım Müzesi ile duyurmayı başarmıştır. Halkın esas geçim kaynağı tarımdır ve ülkenin ekonomisinin büyük bir kısmını oluşturur. Tarımı takip eden sektörler ise tekstil ve turizm olarak karşımıza çıkmaktadır.
Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport hamili vatandaşlarımız Kamboçya’ya seyahat edebilmeleri için 180 günde 30 günü aşmamak şartıyla vize almak durumunda değillerdir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi vatandaşlarımıza ise vize şartı bulunmaktadır.
Kamboçya E-Vizesi Nasıl Alınır?
Kamboçya’ya seyahat etmek isteyen Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahibi vatandaşlarımız 30 güne kadar vizesiz seyahat edebilecekleri gibi daha uzun bir ziyaret süresi planlıyorlarsa Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi vatandaşlarımız gibi vize almak durumundadırlar. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili vatandaşlarımız ise ihtiyaç duydukları vize türüne ek olarak e-vize veya kapıda vize uygulamasından yararlanabilecekleri gibi pasaporta basılan standart vizeye de başvurabilirler.
Kamboçya Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar
Kamboçya vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklar, seyahat amacı ve süresine ömre farklılık gösterebilmektedir.
Aşağıda başvuru için belirtilen evrakların temini sonrasında Kamboçya Krallığı Ankara Büyükelçiliği’nden veya e-vize için göç idaresinin internet sitesinden başvurularını yapmaları gerekmektedir.
Kamboçya E-vize Gerekli Evraklar
- En az 6 ay daha geçerliliği olan bir pasaport,
- Kimlik fotokopisi,
- Vize talep dilekçesi,
- Kişisel bilgileriniz (ev ve iş adresi),
- Arka fonu beyaz olan 1 adet fotoğraf,
- Bir davet üzerine gidiliyorsa davet mektubu (E türü vizesi için),
- Sağlık sigorta belgesi (E türü vizesi için),
- Aşı Kartı (E türü vizesi için),
- Seyahate uygun yolculuk ve konaklama rezervasyonlarının belgeleri gerekmektedir. (Her iki vize içinde istenmektedir.)
Kamboçya Vize Türleri Nelerdir?
Kamboçya’ya seyahat edecek olan kişilerin seyahatlerinden ortalama 1 hafta öncesinden vize başvurusunda bulunması gereklidir. Vize başvuruları için ilk olarak seyahat amacına uygun vize türü belirlenmektedir. Bu vize türüne uygun evraklar hazırlanıp başvuru işleme alınmaktadır.
Kamboçya T Türü Vizesi
Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerine verilen, 3 aylık geçerliliği olan ve 1 aylık kalış hakkı veren tek girişli vize türü Kamboçya Krallığı Hükümeti’nce T türü vize olarak adlandırılmıştır. Bu vize türü için e-vize veya kapıda vize uygulamasından yararlanılabilmekte veya Kamboçya Krallığı Ankara Büyükelçiliği’ne başvurulabilmektedir. Bu vize sayesinde 90 gün içerisinde Kamboçya’da 30 gün kalma ve bir kereliğine ülkeye giriş hakkı elde edilmiş olacaktır.
Kamboçya E-Vizesi
Kamboçya’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi vatandaşlarımıza 3 aylık geçerliliği olan, 1 aylık kalış hakkı veren tek girişli vize türü olan E vize türü imkânı sunulmaktadır. Bu vize türüne başvurular Kamboçya Krallığı elektronik vize sistemi üzerinden başvurulmaktadır.
Ortalama 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
Kamboçya Vize Başvuru Formu
Başvuru formu 5 aşamadan oluşan elektronik ortamında doldurulmaktadır. Başvuru formu tamamlanıp ödemesi kredi kartı ile döviz cinsinden yapılmaktadır. Başvuru için gerekli belgelerin işlemlerin öncesinde hazır olması gerekir. Evrakları form sistemi üzerinden yüklenmektedir.
Pasaport bilgilerinizi, kişisel bilgilerinizi, talep ettiğiniz vize türünü, seyahatinize uygun otel ve uçak rezervasyon bilgilerinizi içeren belgeye vize başvuru formu denir. E-vize uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız bu belgeyi Kamboçya Krallığı Ankara Büyükelçiliği resmi internet sitesi üzerinden dolduracakken kapıda vize uygulamasından yaralanmak isteyen vatandaşlarımız Kamboçya’da yer alan uluslararası havaalanlarında bulunan vize ofislerinde bu formu dolduracaklardır.
Elektronik vize başvuru formu üzerinde giriş yapılacak havalimanı seçilmelidir.
Kamboçya Vize Ücretleri
Kamboçya vize harcı, elektronik başvurularda online olarak kredi kartı ile ödenmektedir. Kapı vize tercih eden yolcularımız kapılarda gerekli ödemeler döviz olarak yapabilmektedir.
Elektronik vize başvurusu için tek girişli standart vizesi 36 $ harç ödenmektedir.
Visa Prove Kamboçya vize danışmanlık hizmeti 40 $’dir.
Kamboçya Vize Başvurusu Nereden Yapılır?
Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi vatandaşlarımızın Kamboçya seyahatleri için vize almaları zorunludur. E-vize uygulamasından yararlanacak olan vatandaşlarımız Kamboçya Krallığı elektronik vize sistemi üzerinden başvurularını yapacakken kapıda vize uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlarımız gümrüklerden başvurularını yapacaklardır. Pasaporta basılan standart vizeye başvuracak olan vatandaşlarımız ise ülkemizdeki büyükelçilikten başvurularını yapacaklardır.
Kamboçya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
E-vize uygulamasından yararlanarak Kamboçya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın başvuruları 3 iş günü sonunda sonuçlanmaktadır. Kapıda vize uygulamasından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın başvuruları ise gün içerisinde sonuçlanacaktır. Ancak bu sürelerin gümrük memurlarının ve büyükelçiliğin inisiyatifinde olduğu unutulmamalı ve seyahat tarihinden makul bir süre öncesinden başvurulması önerilmektedir.
Yabancılar için Kamboçya Vizesi
Türkiye’de yaşayan oturma ve çalışma iznine sahip yabancı kişiler de Kamboçya’ya seyahat etmek istediklerinde vize başvurusunda bulunabilmektedirler. Hangi vize türüne başvuracak olurlarsa olsunlar işlemlerini kapıda veya e-vize uygulaması ile yürütme ihtimalleri olduğu gibi doğrudan ülkemizde bulunan temsilcilik ile de yürütme ihtimalleri vardır. Bu konudaki otorite Kamboçya Krallığı Ankara Büyükelçiliği olduğundan hangi vize türüne ve hangi uygulamadan yararlanılacağı büyükelçilik tarafından belirlenebilir. Başvurunun sonuçlanma süresi ve sonucu başvurulan vize türüne ve süresine göre farklılık gösterebilmektedir.
Kamboçya vizesi almak için hazırlanması gereken evraklar, vize, ücret, sonuçlanma süreleri hakkında detaylı bilgi almak ve işlemleri başlatmak için bizlere ulaşabilirsiniz.
Kamboçya Vizesi
Son Yazılar
- İrlanda Vizesi Nasıl Alınır?
- İspanya Vize Başvuru Şartları Güncellendi
- Kanada Deprem Vizesi Başvurularında DOLANDIRILMAYIN!
- Uluslararası Fuarlara Katılım için Geç Kalmadınız!
- Bulgaristan’a Schengen ile Giriş
- Mısır Kapı Vizesi Açıldı!
- 6 Aylık Rusya Vize Başvuruları Açıldı!
- Depremzedeler için Almanya Vizesi
- 2023 Pasaport Ücretleri
- Green Card Başvuruları Başlıyor