Cibuti Vizesi
Cibuti’ye seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının seyahatlerinden en geç 72 saat önce Cibuti vizesi almaları gerekmektedir.
Cibuti Cumhuriyeti ülkesine seyahat etmek isteyen Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının 90 güne kadar olan seyahatleri vizeden muaf tutulmuştur.
Cibuti Cumhuriyeti ülkesine seyahat etmek isteyen kişiler için geleneksel vize olan pasaporta basılan vize yerine 1 Şubat 2018 tarihi itibariyle elektronik olarak alınan E-vize sistemini getirmiştir.
Cibuti Vize Nasıl Alınır?
Cibuti E-vize başvuruları online olarak resmî web sitesi üzerinden alınmaktadır. Başvuru için öncesinde tüm evrakların eksiksiz olarak hazır olması gereklidir.
Evrakların yüksek çözünürlük taratılmış olarak mail ortamında veya Whatsapp üzerinden bizlere iletmeniz başvuru işlemleri başlatmanız için ilk yeterli adım olacaktır. Cibuti Vize başvuruları seyahat etmeden en geç 72 önce alınır ve seyahat ederken çıktısını yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Pasaporta basılan bir vize değildir ancak vize alınan pasaport ile birlikte seyahat edilebilmektedir.
Seyahatine 72 saatten az kalan kişilerin başvuruları sistem üzerinden kabul edilmemektedir.
Başvuru online olarak form doldurularak ileriler, form tamamlandığın başvuru için istenilen belgelerin yüklemeleri yapılır ve vize harç ödemeleri yapılmaktadır.
Cibuti E-Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar
Elektronik vize başvuruları için hazırlanması gereken evrakların tamamı online ortamında tarafımıza iletmeniz yeterli olacaktır.
E-vizelerde onlarca evrakla uğraşmadan mail olarak veya Whatsapp üzerinden iletebileceğiniz birkaç evrak ile kolaylıkla alabilirsiniz.
- Pasaport renkli taratılmış (En az 6 ay geçerli süresi olan)
- Biometrik fotoğraf
- Varsa otel ve uçak rezervasyonu
- Ziyaret vizeleri için davetiye
- Kimlik fotokopisi (Tarama olarak mail)
Standart vize başvuruları için gerekli olan temel evrakları yukarıdaki gibidir. Evrakların yüksek çözünürlüklü tarayıcılar ile taratılıp atılması gerekmektedir. Görüntüsü net okunaklı olmayan evrakların başvuruları işleme alınmamaktadır.
Başvuru için hazırlanan evraklar sisteme yüklenmektedir. Hatalı veya eksik yükleme başvurunun olumsuz sonuçlandırılması neden olabilir.
Cibuti Vize Türleri Nelerdir?
Cibuti vize başvuruları vize türüne göre değişiklik göstermektedir.
- Transit Vize (1 ile 14 gün arasında)
- Kısa süreli E-vize 15 gün ile 90 gün arasındaki seyahatler
Cibuti’de kalınacak süre kadar vize alınabilmektedir. Vizeler maksimum 90 güne kadar alınabilir daha uzun süreli kalışlar için Göç idaresine başvuru yapmak gerekmektedir. Ayrıca ülkede 90 günden fazla kalma durumu mevcut ise ülkedeki Emniyet Genel Müdürlüğü’ne oturum izni başvurusu yapılması gerekmektedir.
Cibuti E-Vize Başvuru Formu
Elektronik vize başvuruları için 5 aşamadan oluşan online başvuru form üzerinden doldurularak alınmaktadır. Başvuru evraklarının öncesinde yüklemeye uygun olarak hazırlanması gereklidir.
Başvuru formu seyahat belgesi bilgileri ile başlatılıp, iletişim bilgileri ve seyahat amacına uygun olarak hazırlanan diğer evraklar ile doldurulmaktadır.
Başvuru yapmadan önce otel rezervasyonunu yapılmış olması gereklidir. Başvuru formuna kalacak bilgisi olarak yazılır ayrıca otelin PDF olarak sisteme yüklenmesi gereklidir.
Forma girilen bilgiler ile seyahat belgesinde bilgiler tutarlı olmalıdır. Bilgilerde harf hatasından veya eksik bilgi hatasından kaynaklı nedenler, başvurunun olumsuz sonuçlanması ve ülkeye giriş hakkı kısıtlaması uygulanabilir.
Başvuru formunda dikkat edilmesi gereken diğer önemli husus seyahat tarihidir. Seyahat tarihi başvuru gününden en erken 72 saat sonrası için yapılabilir. 72 saatten az kalan seyahatler için başvuruya izin verilmemektedir.
Cibuti Kapı Vizesi var mı?
Cibuti Cumhuriyeti ülkesine seyahat etmek isteyen ve vize alması gereken kişiler için kapı vizesini 1 Şubat 2018 tarihi itibariyle kaldırmış olup, elektronik vize sistemini getirmiştir. Vize alması gereken herkesin seyahat etmeden önce elektronik olarak vize alınması gerekmektedir.
Cibuti E-Vize Ücretleri
Cibuti vize harcı, başvuru formun tamamlanıp gerekli yüklemeler yapıldıktan sonra sayfa üzerinden ödeme paneline geçilmektedir. Ödemeler online olarak kredi kartı ile yapılır.
Ödemeler döviz olarak kredi kartından çekilir, o gün ki kur üzerinden TL olarak kartınıza yansıtılmaktadır.
Cibuti E-Vize Harcı:
- Transit 14 günlük Tek Girişli Vize Harcı 60 $,
- Kısa süreli 90 günlük Tek Girişli 70 $’dir.
Cibuti E-Vize Başvurusu Nereden Yapılır?
Cibuti vize başvuruları için konsolosluklara veya Büyükelçiliklere şahsen gidilmesi, onlarca evrak hazırlanmasına gerek kalmadan online olarak alınan bir vizedir.
Elektronik vizeler Cibuti Cumhuriyetinin tüm dünya vatandaşlarına sunduğu hizmet olarak web sitesi üzerinden yapılmaktadır.
Başvuru için gerekli yüklemeler ve ödeme yapılır sonrasında vizenin sonuçlanması beklenir.
Cibuti Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Cibuti’ye seyahat etmek isteyen kişilerin öncelikle vize alabilmeleri için seyahatlerine 72 saatten fazla süre olması gerekmektedir. Aksi takdirde doldurulan başvuru formu yakın tarihli başvuruları kabul etmemektedir.
Elektronik vizelerin sonuçlanma süreleri ortalama 72 saat olarak belirlenmiştir. Bu süreler Göç İdaresinin inisiyatifinde olup değişiklik gösterebilir.
Cibuti vizeleri başvuru gününden en erken 72 saat sonra gider gibi yapılabilir veya en geç 60 gün sonra gider gibi yapılabilir. Cibuti vizeleri kişilerin planladıkları seyahat tarihinden başlatılır ve maksimum 90 günlük olarak verilmektedir.
Yabancılar için Cibuti Vizesi
Türkiye’de ikamet eden kişilerin Türkiye oturum izni belgeleri ve seyahat belgeleri ile vize başvurusunda bulunma hakları mevcuttur. Başvuru Türk vatandaşları ile aynı panel üzerinden yapılır ve ortalama 72 saatte sonuçlanmaktadır.
Kişilerin uyruklarına göre vize muafiyeti durumunun kontrol edilmesi gerekmektedir.
Cibuti Seyahat Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cibuti seyahat ederken öncelikle yanınıza Sarı Humma aşı kartınızı almanız gerekmektedir.
Afrika seyahatleri için Sarı Humma dışında diğer aşılarında olması seyahatiniz için önemlidir. Önerilen aşıları Hepatit, Tetanos, Sıtma aşısı gibi T.C Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü web sitesinden inceleme yapmanız tavsiye olunur.
Cibuti’de dikkat edilmesi gereken diğer husus İçme suyudur. Kapalı su içilmesi tavsiye edilmektedir.
Cibuti vizesi için hazırlanması gereken evraklar, vize harçları, sonuçlanma süreleri ve vizeler hakkında detaylı bilgilendirme için bizlere ulaşabilirsiniz.
Cibuti Vizesi
Son Yazılar
- İrlanda Vizesi Nasıl Alınır?
- İspanya Vize Başvuru Şartları Güncellendi
- Kanada Deprem Vizesi Başvurularında DOLANDIRILMAYIN!
- Uluslararası Fuarlara Katılım için Geç Kalmadınız!
- Bulgaristan’a Schengen ile Giriş
- Mısır Kapı Vizesi Açıldı!
- 6 Aylık Rusya Vize Başvuruları Açıldı!
- Depremzedeler için Almanya Vizesi
- 2023 Pasaport Ücretleri
- Green Card Başvuruları Başlıyor