Uganda Vizesi

Uganda Vizesi

Uganda Vizesi

Uganda’ya seyahat etmek Türk vatandaşlarının ve Türkiye’de ikamet izni olan yabancı uyruklu kişiler Uganda seyahatleri için online olarak vize alması gerektedir.

Umuma Mahsus (Bordo), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının seyahat etmeden önce vize başvurusunda bulunmaları zorunludur.

Uganda’ya seyahat etmek isteyen Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi kişilerin 90 güne kadar olan seyahatleri vizeden muaf tutulmuştur.

Siz değerli ziyaretçilerimiz için Uganda vizesi sayfamızda, vize başvuruları nasıl yapılır? Vizeler kaç günde sonuçlanır? Uganda e-vize başvurusu ücreti ne kadardır? Gibi aklınıza takılan tüm soruları cevaplandırmaya çalışacağız. Başvuru yapmak ve detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz. 

Uganda E-Vize

Uganda Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, ülkesine seyahat etmek isteyen kişilere vize kolaylığı sağlamak amacıyla tüm dünya vatandaşları için 2017 yılında, vize alması gereken pasaportlar için e-vize sistemini getirmiştir. 

Türkiye Uganda Büyükelçiliği 25 Mart 2019 tarihi itibariyle manuel olarak vize vermeyeceğini duyurmuştur.

Uganda vize başvuruları Uganda Göç İdaresi sistemi üzerinden ön izin almak anlamına gelen elektronik vizedir. Uganda’ya tatil, turizm, ticari görüşmeler ve diğer seyahatler için e-vize alınmaktadır.

Elektronik vize başvurusu için seyahat amacına uygun olarak vize türü belirlenir ve başvuru online olarak işleme alınır. Online vizelerde kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir, evrakların tamamı yüksek çözünürlüklü bir tarayıcıdan taratılıp mail olarak iletilmesi yeterlidir. Vize sonuçlandığında yine mail ortamında PDF olarak iletmektedir.

Uganda Vizesi Nasıl Alınır?

Uganda’ya seyahat edecek olan kişilerin seyahatlerinden en geç 3 iş günü öncesinde vize başvurusunda bulunmaları gereklidir. Bu süre sistemin başvuru için izin verdiği en yakın seyahat tarihi olarak belirlenmiştir ancak tavsiye edilen süre 7 iş günüdür. 

Uganda vizelerin verilmesi Uganda Göç İdaresi sistemi üzerinden göçmenlik memurları inisiyatifine bağlı olarak sürelerde değişiklik gösterebilir. 

Başvuru işlem aşamasındayken ek evrak talebinde bulunabilir, bu gibi durumlar sonuçlanma süresine yansıtmaktadır.

Uganda elektronik vize onayı almak seyahat için yeterli değildir. Uganda hükümeti ülkesine seyahat edecek kişilerin için biyometrik beyan parmak izi almaktadır. Parmak izi işlemi kişilerin ikamet etikleri ülkelerden veya sınır kapılarında yapılabilir.

Uganda Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar 

Elektronik vize başvurularında, standart vizelerden farklı olarak daha az evrakla ve evrakların asıllarını göndermekle uğraşılmasına gerek kalmadan tüm işlemler online olarak mail veya Whatsapp üzerinden iletilerek alınabilir. 

Uganda Elektronik vize kişilere kolaylık sağladığı gibi çok dikkatle yapılması gereklidir. Online vizelerde sisteme yüklenen belgeler ve doldurulan form üzerindeki bilgilerin doğru ve güncel olması başvuru için önemli kriterdir. Göç idaresi ek evrak talebinde bulunma ve vizeye karar vermede tek yetkili merciidir. 

Hazırlanması gereken evraklar vize türlerine göre farklılık gösterebilir, aşağıda standart başvurular için genel evrak listelerini inceleyebilirsiniz.

Uganda E-Vize Başvuru evrakları

  1.  Pasaport (Dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay)
  2.  Fotoğraf (Arka fonu beyaz, güncel)
  3.  Sarı Humma aşı kartı 
  4.  Varsa otel uçak rezervasyonu
  5.  Davetiyeli bir ziyaret olacak ise davet mektubu
  6.  Adli sicil kaydı

Uganda E-Vize

Uganda Vize Türleri Nelerdir?

Uganda seyahatleri için kişilerin seyahat süresi ve amacına uygun olarak farklı kategorilerde vize alınmaktadır.

Uganda Standart E-Vize (Turistik, Ticari)

Turistik, ticari kısa süreli ziyaretler için alınan vize türüdür. Tek girişli olarak verilir 90 gün geçerliliği olup ülkeye giriş yapıldığı tarihten itibaren 30 gün kalış hakkı tanımaktadır.

Doğu Afrika Turist Vizesi

Kenya, Ruanda ve Uganda ülkelerini seyahat etmek isteyen kişilerin hükümetlerin ortak kararı ile bu üç ülkeye geçerli olan vize türüdür Doğu Afrika E-vizesi alınabilmektedir. Bu vize başvurusu için hangi ülkeden giriş yapılacak ise ilk varış ülkesi orası seçilmelidir. Bu vize çok girişli 90 günlük olarak verilmektedir. Üç ülke arasında çok girişli olarak seyahat yapılabilmektedir. Başvuru için ayrıntılı tur planı istenmektedir.

Çoklu Giriş Uganda E-Vizesi (6 Ay)

Uganda’daki hakemden 1-2 tavsiye mektubu, çok girişli istenildiğine dair vize talep dilekçesi ve Uganda’ya son 1 yıl içinde giriş çıkış yapıldığında dair eski vizeler gereklidir.

Çoklu Giriş Uganda E-Vizesi (12 Ay)

Uganda’daki hakemden tavsiye mektubu, çok girişli istenildiğine dair vize talep dilekçesi ve Uganda’ya son 1 yıl içinde giriş çıkış yapıldığında dair eski vize taramaları gereklidir.

Çoklu Giriş Uganda E-Vizesi (24 Ay)

Uganda’daki hakemden 1-2 tavsiye mektubu, neden çok girişli istenildiğine dair vize talep dilekçesi ve Uganda’ya son 1 yıl içinde giriş çıkış yapıldığında dair kanıt vizeler gereklidir.

Uganda Vize Başvuru Formu

Uganda elektronik vize başvuruları için online olarak Uganda E-göç sistemi üzerinden Göçmenlik ve İçişleri Bakanlığına bağlı olarak alınmaktadır. 

Başvuru işlemleri online olarak başlatılmaktadır. Başvuru formu kişisel bilgilerin, seyahat amacının, pasaport bilgilerinin ve Uganda’da seyahat edilecek yer ve konaklama bilgilerin yazıldığı detaylı bir formdur. Form üzerinden yazılan bilgiler değiştirilemez bundan dolayı formun oldukça dikkatli doldurulması vizenin olumlu sonuçlanması açısından önemlidir. 

Uganda E-Vizesi, Uganda Hükümeti tarafından herkes için vize kolaylığı sağlaması adına uygulanan bir sistemdir ancak e-vizelerde temsilciliklerde olduğu gibi başvurunuzun kontrolünü sağlayan bir memur olmadığı için girilen tüm bilgilerin sorumluluğu kişilere aittir.

Bilgilerin eksiksiz ve güncel olarak doldurulması hem vizenin sonucu hem de kişilerin ülkeye giriş yaparken sınır polisleri tarafından sorun yaşamamaları adına mutlaka bir uzmandan yardım alınması tavsiye edilir.

Başvuru formu, yazılı bilgilerin tamamı eksiksiz olarak girildikten sonra yükleme sayfasına geçilmektedir. Başvurunun tamamlanabilmesi için yüklenmesi gereken evrakların JPEG, PNG, BMP formatında minimum dosya 5KB ve Maksimum dosya boyutu 250 KB olmalıdır.

Uganda Vize Ücretleri

Uganda E-vize ücretleri, online başvuru formu doldurup yüklemeler yapıldıktan sonra ödeme sayfasına atamaktadır. Ödemeler kredi kartı ile döviz olarak ödenmektedir.

Ödenmesi gereken harçlar vize süresi ve türüne göre farklılık göstermektedir.

Vize Türü

Vize Süresi

Giriş Sayısı

Vize Harcı

Normal E-Vize

30 Gün

Tek Giriş

50 $

Doğu Afrika Turist Vize

90 Gün

Çok Giriş

100$

Çok Girişli E-Vize

6 Ay

Çok Giriş

100$

Çok Girişli E-Vize

12 Ay

Çok Giriş

100$

Çok Girişli E-Vize

24 Ay

Çok Giriş

200$

Uganda E-Vize başvuruları için Visa Prove danışmanlık ücreti 47,2 $’dır. 

Uganda Vizesi Nereden Alınır?

Uganda vize başvuruları için, onaylanan elektronik vize ile Ankara Büyükelçiliğinden randevu alınarak parmak izi beyanı için gidilmesi gereklidir. Bu beyan ülke sınır kapılarında da alınabilmektedir. Yolcuların sınırlarda vakit kaybetmemek için Ankara Büyükelçiliklerine yakın olan kişiler parmak izi beyanını seyahat etmeden önce verebilir. 

Ankara dışı ve uzak illerde olan kişililerin Uganda giriş kapılarında parmak izi beyan verebilir. Başvuru formunda, parmak izi beyanı yapılacak yerin ayrıca seçilmesi gerekmektedir. Ankara dışı parmak izi verecek kişilerin giriş kapısını seçmeleri gerekmektedir. 

Uganda Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Online vize başvuruları Göç idaresi sitemine bağlı olarak sonuçlanma süreleri belirlenir. Uganda Hükümeti resmî tatiller ve hafta tatiller iş günüden sayılmamaktadır. Sonuçlanma süreleri 3 iş günü ile 7 iş günü arasında farklılık gösterebilir. Başvuru esnasında istenilen ek evraklar başvuru süresini etkileyebilir.

Vize çıkış süresi ve vize onayı Uganda Göçmenlik ofisi inisiyatifinde olduğu için vize sonuçlanmadan bilet alınması tavsiye edilmemektedir.

Yabancılar için Uganda Vizesi

Türkiye’de ikamet izni olan yabancı uyruklu vatandaşların, geçerli oturum kartları ile vize başvurusun yapılabilmektedir. 

Uganda vizesi almak için hazırlanması gereken evraklar, vize süresi, vize türü, vize başvuru işleme alma ve diğer tüm detaylı bilgiye sahip olmak için bizlere ulaşabilirsiniz.

uganda vize iletişim

Uganda Vizesi

    Vize Danışmanımız Sizi Arasın

    Aşağıdaki formu doldurun, vize danışmanımız sizi arasın

    Visa Prove
    VisaProve WhatsApp
    Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
    Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Call Now Button