Mısır Vizesi

Mısır Vizesi

Mısır Vizesi

Mısır Arap Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, ülkesine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarına kapıda vize uygulamasını başlattı. Öncesinde yalnızca Sharm El Sheik turistik bölgesine kapı vizesi uygulaması mevcut iken 17 Nisan 2023 tarihi itibariyle tüm şehirlere sınırda vize ile seyahat kolaylığı getirdi.

7 bin yıllık köklü bir tarihe sahip olan Mısır, dünyanın en kalabalık 14’üncü Afrika’nın ise en kalabalık 3’üncü ülkesidir. 7 bin yıldır farklı milletlere ve toplumlara ev sahipliği yapması sebebiyle farklı kültürlerden izler taşıyan Mısır toprakları, her köşesinde bir gizem ile ziyaretçilerini bekliyor. Afrika’nın en büyük nehri olan Nil Nehri’nin deniz döküldüğü yer olmasından mütevellit geniş tarım arazilerine sahip olan Mısır, genelde aklımıza piramitleri ile gelmektedir.
Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamili bütün vatandaşlarımız turistik amaçlı ziyaretlerinde 30 güne kadar kapıda vize uygulamasından yararlanabilmektedir. 

Mısır Vizesi Nasıl Alınır?

Yalnızca turistik ziyaretler için 30 güne kadar bütün vatandaşlarımız kapı vizesi uygulamasından yararlanarak,

  1.  Hurghada Uluslararası Havaalanı, 
  2.  Saint Catherina Uluslararası Havaalanı, 
  3.  Sharm El Sheikh Uluslararası Havaalanı, 
  4.  Borg El Arap/ Alexandria Uluslararası Havaalanı,
  5.  Luxor Uluslararası Havaalanı,

aracılığıyla ülkeye giriş yapabilmektedirler. Turistik amaçlı seyahatlerin dışında kalan seyahatler ise pasaporta basılan standart vize gerektirmektedir. Ticari amaçla seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız vize başvurusunda bulunmadan önce büyükelçilikten veya başkonsolosluktan onay almak durumundadırlar. Ancak onay alındıktan sonra vize başvurusunda bulunabileceklerdir. Resmi onay süresi 45 gün ile 2 ay arasında değişmektedir. Bu süreler Mısır hükümeti inisiyatifinde olup değişiklik gösterebilmektedir. 

Mısır Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar 

Mısır’a seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız eğer turistik amaç dışında ticari olarak seyahatlerini gerçekleştirmek istiyorlarsa aşağıda yer alan gerekli evrakları eksiksiz ve tam olarak hem dijital ortamda (PDF veya JPEG olarak) hem de fiziksel ortamda hazır bulundurmalılardır.  

  1.  Vize başvuru formu,
  2.  E-devletten aldığınız ikametgâh belgeniz,
  3.  En az 8 ay geçerliliği olmak üzere pasaportunuz ve fotokopisi,
  4.  Kimlik fotokopisi,
  5.  Başvuru formunuza yapıştırabilmeniz için güncel ve arka fonu beyaz vesikalık fotoğraf,
  6.  Son 3 ayı içeren ve her ay en az 30 bin Türk Lirası bulunmak kaydıyla banka hesap dökümü,
  7.  İş, konferans, toplantı veya fuar amaçlı gidiyorsanız Arapça veya İngilizce olarak hazırlanmış davetiye mektubu,
  8.  Türkiye’deki işyerinizden seyahat amacınızı ve tarihleri net olarak içeren dilekçe,
  9.  Bir arkadaşınızı veya akrabanızı ziyaret edecekseniz, ziyaret edeceğiniz kişi veya kişilerin iletişim bilgileri ve açık adresleri,

Ticari vize başvuruların dışındaki seyahatler için kişisel evraklara ek olarak hazırlanması gereklidir.

  1.  Öğrenciyseniz öğrenci belgesi,
  2.  Uçak ve konaklama süresini kapsayan otel rezervasyonları,
  3.  Bir Mısır vatandaşı ile evliyseniz çıkartılmış olan resmi evlilik belgesi,
  4.  Ebeveynlerinizden biri Mısır vatandaşıysa Mısır Dışişleri Bakanlığı doğum tasdik belgesi veya Türk yetkili makamların verdiği Mısır Konsoloslukları onaylı ve Arapçaya tercüme edilmiş tasdikli doğum belgesi gerekmektedir. 

Mısır Vize Türleri Nelerdir?

Mısır Turist Vizesi

Mısır’a olan seyahatiniz 30 gün ile sınırlıysa ve niyetiniz turistik amaçlardan oluşuyorsa Mısır turist vizesi almanız gerekmektedir. Yukarıda belirtilmiş olan belgeleri yanınıza alarak kapı vizesi uygulaması bulunan gümrük kapılarından 30 gün geçerli olmak kaydıyla vize almanız mümkündür. Bütün pasaport hamili vatandaşlarımız bu uygulamadan yararlanabilmektedir.

Turist vizesi için kapılarda yanınızda bulundurmanız gereken evraklar:

  1.  Gidiş dönüş satın alınmış uçak bileti
  2.  Onaylanmış otel rezervasyonu
  3.  Seyahat masraflarını karşılayacak yeterli bakiyesi bulunan banka/ Kredi Kartı (Min 2.000 USD)

Mısır Ticari Vizesi

İş görüşmesi, toplantı, fuar veya çalışmak için Mısır’a gitmek isteyen vatandaşlarımız için uygun olan bu vize türü vize başvurusunda önce bir onay sürecine tabiidir. Ticari amaçla Mısır’a gitmek isteyen vatandaşımız 45 yaşının üzerindeyse onay sürecini beklemeden doğrudan vize başvurusu için konsolosluktan randevu talep edebilmektedir. Lakin 45 yaşın altında kalan ve aynı amaçlarla seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız onay sürecini beklemek durumunda kalacaklar ve ancak onay süreci olumlu sonuçlanırsa başvuruda bulunabileceklerdir.  

Mısır Vizesi Almak Kolay mı?

Kapıda vize uygulamasından yararlanacak olanlar ve 45 yaşın üzerindeki vatandaşlarımız için gerekli evrakların temini halinde gayet kolaylıkla vize alınabilir. Fakat ticari amaçlarla seyahat edecek ve 45 yaşından küçük vatandaşlarımız için gerekli evrakların temininin sağlanmasının yanı sıra onay ve vize başvuru sürecinin beklenmesinde sabırlı olmaları gerekmektedir. 

Mısır’da Kapıda Vize Var mı?

Mısır Hükümeti, Sharm El Sheikh Uluslararası Havaalanında kapıda vize uygulaması hizmeti sunmaktadır. Lakin bu hizmet yalnızca turistik amaçlarla seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız için geçerlidir. 

Mısır Vizesi 2

Mısır Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Mısır başvuru formu vatandaşlarımızın ne amaçla ve ne kadar süreyle Mısır’a seyahat etmek istediklerini belirttikleri bir evraktır. Aynı zamanda kişisel bilgilerinizi içeren bu evrak büyükelçilik veya konsolosluk tarafından sizin hakkınızda oluşturulacak izlenimin ilk aşamasıdır. Başvuru formu doldurulur veya hazırlanırken eksik veya yanlış cevabın bulunmamasına özen gösterilmelidir. 

Mısır Vize Ücretleri

Mısır’a seyahat etmek için alacağınız vizenin türüne ve giriş sayısına göre ücretleri değişiklik göstermektedir. Kapıda vize almak isteyen, yani turistik amaçlı ziyaret gerçekleştirecek vatandaşlarımız için ücretler;

Turistik Kapı Vizesinde Harç:

  1.  Tek giriş için 30$ 

Ticari Vize Harç:

  1.  Tek giriş için 65$ 
  2.  Çok giriş için 90$ olarak belirlenmiştir.

Ayrıca firmamızdan danışmanlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımıza KDV dahil 47,2$ üzerinden hizmet sunmaktayız.

Mısır Vize Başvurusu Nereden Yapılır?

Ticari amaçlarla yapılacak seyahatler içinse Mısır Arap Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinden veya Mısır Arap Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’ndan vizeniz için onay başvurunuzu yapabilirsiniz. Online olarak alınan onayın ardından, ilgili temsilcilikten randevu alınıp başvuru yapılması gerekmektedir. 

Ayrıca pasaporta basılan standart vize için yapılan başvurularda bölge ayrımı kuralı olduğu için yapılacak başvurular için ikametgâh belgesi istenmektedir. İkamet durumuna uygun olarak ilgili temsilcilikten randevu alınıp başvuru yapılabilmektedir.  

Mısır Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Turistik amaçlarla gerçekleştirilecek olan seyahatlerde ilgili gümrüklerden yapılacak vize talebi doğrultusunda aynı gün içerisinde başvurunuz sonuçlanmaktadır. Ticari amaçlarla yapılacak başvurularda ise yaş ön plana çıkmaktadır. 

Eğer 45 yaşın üzerindeyseniz onay süreci beklemenize gerek kalmayacağı için 5 ila 7 iş günü içerisinde başvurunuz sonuçlanmaktadır. Ancak büyükelçilik ve başkonsolosluk randevu üzerinden çalıştığı için hem randevunun alınması hem de işlemlerin süresinin büyükelçilik ve başkonsolosluk inisiyatifinde olması dolayısıyla seyahat tarihinizden en az 30 gün öncesinden işlemlerinizi başlatmanız tavsiye edilmektedir.  

Yaşınız 45’ten küçükse ve ticari amaçlarla Mısır’a seyahat etmek istiyorsanız başvuruda bulunmadan önce Mısır Hükümeti’nden onay almanız gerekmektedir. Onay almak için yine büyükelçiliğe veya başkonsolosluğa başvurmanız gerekmektedir. Bu onay süreci 45-60 gün içerisinde sonuçlanması öngörülen bir süreç olup 180 güne kadar uzamakta hatta bazen bu süreyi de aşabilmektedir. 6 ayı aşan durumlarda onay talebi tekrardan ilgili kurumlara yapılmalıdır. Onayın alınmasını müteakip randevu talebinde bulunulmalı ve randevu tarihinden sonra ortalama 5-7 iş günü içerisinde başvuru sonuçlanmaktadır. 

Bütün bu sürelerin Mısır Cumhuriyeti Hükümeti, Mısır Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Mısır Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nun tasarrufunda olduğu unutulmamalı, planlanan seyahat tarihinden makul bir süre önce işlemlerin başlatılması önerilmektedir. 

Yabancılar için Mısır Vizesi

Türkiye’de yaşayan, oturma ve çalışma iznine sahip kişilerin Mısır’a seyahat etmeleri için başvuruda bulunmaları mümkündür. Fakat şartlardan biri olan 3 aylık banka hesap dökümünü sunabilmeleri gerekmektedir. Onay sürecinin gerekip gerekmediği veya ne kadar sürebileceği ya da vize başvurusunun olumlu mu yoksa olumsuz mu sonuçlanacağı veya ne kadar sürebileceği Mısır Hükümeti ve temsilciliklerinin inisiyatifinde olduğundan bir öngörüde bulunulması mümkün değildir. Bu süreç aynı zamanda başvuruda bulunan kişinin uyruğu, seyahat amacı ve hazırladığı belgelerin detaylarıyla doğrudan bağlantılıdır. 

Mısır Evrak Tasdik

Mısır evrak tasdik işlemi, Türkiye’deki kişisel veya ticari amaçlı evrakların Mısır Arap Cumhuriyetinde kullanmak amacıyla ilgili temsilciklerden resmi onay almak anlamına gelmektedir. 

Tasdik işlemleri belirli prosedürler yerine getirdikten sonra ilgili temsilcikten işleme alınmaktadır. Bu işlem doğru olarak yapıldıktan sonra evraklarınız Mısır Hükümeti tarafından kabul göreceği anlamı gelmektedir. 

Mısır Evrak Tasdik İçin Gerekli Belgeler

Evrak tasdik işleminin gerçekleştirilebilmesi için evrakların aslının İngilizce olması veya noter onaylı İngilizce çevirilerinin bulunması gerekmektedir. 

Ticari statüdeki evrakların asılları İngilizce olarak hazırlatılması durumunda bağlı bulunduktan ticaret odasından onaylatmaları gerekmektedir.

Noter onaylı çeviri yapılan belge veya İngilizce olarak hazırlanan belge, kişilerin bağlı bulundukları valilikten onaylatılmalıdır. İstanbul veya Ankara dışında ikamet eden kişilerin, ilk valiliklerinden ayrıca onay almaları gerekmektedir.

İstanbul ve Ankara dışında yapılan Valilik onayları olsa dahi, ilgili temsilciliklerin bulundukları il valiliklerinden yeniden onay alınması gerekmektedir.

Valilik onay süreci tamamlandıktan sonra ilgili temsilcilikten işlem için randevu alınıp aşağıdaki evraklarla birlikte ilgili temsilciliğe gidilmelidir.  

  1.  Tasdik edilecek evrakın aslı (Çeviri işlemleri tamamlanmış ve Valilik onaylı)
  2.  İşlem bir şirket adına bir kişi tarafından yapılacaksa ilgili şirketin kişiye verdiği yetkiyi açıklayan antetli, ıslak imzalı ve kaşeli olarak hazırlanan ve ilgili temsilciliğe hitaben yazılmış dilekçe,
  3.  İşlemin firmamız tarafından yapılmasını isteyen vatandaşlarımızın evrak tasdik işlemi için bize yetki verdiklerine dair noterden vekaletname,
  4.  Ticari evrakların içeriğini gösteren ürün veya malzeme görseli,
  5.  Ürün veya malzemenin muhteviyatını içeren, açıklayan firmanızın antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak düzenlenmiş bilgi evrakı gerekmektedir. 

Mısır Evrak Tasdik Ücreti 

Ülkemizde yer alan Mısır temsilcilikleri sayfa başına bir ücretlendirme politikasına sahip olup sayfa başına 130$ ücret talep etmektedir. Ayrıca firmamız aracılığıyla bu işlemi gerçekleştirmek isteyen vatandaşlarımızdan 47,2$ danışmanlık ücreti talep edilecektir. 

Mısır vizesi, Mısır evrak tasdik işlemleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak ve başvuru işlemlerini başlatmak için bizlere ulaşabilirsiniz.

Mısır Vizesi İletişimİletişim

Mısır Vizesi

    Vize Danışmanımız Sizi Arasın

    Aşağıdaki formu doldurun, vize danışmanımız sizi arasın

    Visa Prove
    VisaProve WhatsApp
    Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
    Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Call Now Button