Finlandiya Vizesi

finlandiya vizesi  

Finlandiya Vizesi

Finlandiya’ya seyahat etmek isteyen vatandaşlarımıza Finlandiya vizesi başvuru süreçlerinde yardımcı olmasını umarak bu yazımızı hazırladık. Vize başvurularınız konusunda diğer sorularınız için dilediğiniz zaman bizimle iletişim kurabileceğinizi unutmamanızda fayda var. 2’nci Dünya Savaşı’nda iki farklı kutupla birden savaşılmış olan topraklara ancak Finlandiya vizesi ile ulaşabilirsiniz. Önce Sovyetler Birliği’nin ilerleyişine karşı, sonra da kendi topraklarından Nazi Almanya’sını çıkarmak için savaşan Finlandiya Cumhuriyeti, 1917’den beri varlığını sürdürmektedir. Ülkede 180 binden fazla göl bulunması sebebiyle “Göller Ülkesi” olarak da bilinen Finlandiya, eğitim sistemiyle de ilgileri üzerine çekmeyi başarmıştır. Yüzyıllardır saunalarında keyifle banyolarını yapan Finlandiya’daki vatandaşlar hava çok soğuk olduğu için turizm alanında da kendisini geliştirmektedir. 1995 yılında Schengen Anlaşmasını imzalayan Finlandiya, aynı yıl Avrupa Birliği’ne de katılarak ticaret alanını geliştirdi. Schengen bölgesinde yer alması sebebiyle Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamili vatandaşlarımızın 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları seyahatlerde vize almaları gerekmemekteyken, Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili vatandaşlarımızın vize almaları gerekmektedir. Bu sayede alınacak olan Finlandiya vizesi ile Schengen üyesi olan diğer ülkelere ilk seyahat noktası Finlandiya olmak üzere vizenin geçerlilik süresi boyunca seyahat edilebilecektir. Diğer Schengen ülkeleri şu şekilde sıralanabilir: - Almanya - Avusturya - Belçika - Çek Cumhuriyeti - Danimarka - Estonya - Fransa - Hollanda - İspanya - İsveç - İsviçre - İtalya - İzlanda - Letonya - Lichtenstein - Litvanya - Lüksemburg - Macaristan - Malta - Norveç - Polonya - Portekiz - Slovakya - Slovenya - Yunanistan finlandiya vizesi orta

Finlandiya Vizesi Nasıl Alınır?

Finlandiya’ya gitmek isteyen ve Finlandiya vizesine ihtiyacı olan vatandaşlarımız Finlandiya Hükümeti’nin ülkemizde yetkili kıldığı servis birimleri ile vize başvurusunda bulunabilirler. Ancak başvuru sürecinin başlatılmasından önce hangi vize türüne ve ne kadar süre vizeye ihtiyaç duyduklarını belirlemeleri gerekmektedir. Belirlenen süreye ve türe istinaden yetkili servis biriminden randevu alınacak ve ardından gerekli evrakların temini süreci başlatılacaktır. Randevuya gidilirken bütün evrakların eksiksiz ve doğru olarak temin edilmesi ve büyükelçiliğin veya konsolosluğun talep ettiği bütün şartların sağlanması gerekmektedir. Bütün bu işlemler sırayla ve doğru şekilde yapıldığı durumlarda talep edilen vize alınabilmektedir.

Finlandiya Vizesi Başvurusu için Gerekli Evraklar

Finlandiya vizesi Schengen statülü bir vize olduğundan başvuru yapmadan önce temin edilmesi gereken evraklar vize türüne göre değişiklik göstermektedir.

Kısa süreli bir vize almak için gereken evraklar

- Başvuru formu, - Planlanmış olan seyahatin bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan ve en iki sayfası boş olan bir pasaport, - Geçerli olan pasaportun ve önceki pasaportun işlenmiş sayfalarının fotokopileri, - Arka fonu beyaz, son 6 ay içerisinde çektirilmiş ve daha önce bir vize başvurusunda kullanılmamış iki adet fotoğraf, - Planlanan bütün seyahat süresini kapsayan ve bütün tedavi türlerini içeren 30,000 € teminatlı seyahat sigortası, - Gidiş-dönüş tarihlerindeki biletler veya rezervasyonlar, - Ziyaret süresince konaklanacak yer ve yere ait rezervasyon, - Kimlik fotokopisi, - Nüfus kayıt örneği, - Son üç aylık banka hesap dökümleri ve maaş bordroları, - Başvuru sahibi çalışan ise; işveren mektubu/izin veya onayı, sigorta hizmet dökümü ve işe giriş bildirgesi, şirketten alınan seyahati ve pozisyonu onaylayan yazı, şirketin ticaret odasındaki güncel kaydı ve ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, - Başvuru sahibi çiftçi ise; bağlı bulunulan ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi, - Başvuru sahibi şirket sahibi ise; şirket tarafından düzenlenmiş pozisyonu ve seyahati onaylayan yazı, şirketin ticaret odasındaki güncel kaydı ve ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, ticaret odası kaydı, - Başvuru sahibi emekli ise; emekli olduğunu gösterir belgeler, - Başvuru sahibi öğrenci ise; öğrenci olunduğunu gösterir belge ve masrafları karşılayacak kişinin bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olarak aldığı son 3 aylık hesap dökümleri, - Öğrenci Belgesi, - Fuara katılım söz konusu ise fuara giriş belgesi, - Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise; seyahate katılmayan ebeveyninden muvafakatname gerekmektedir. Diğer vize türleri için gerekli olan evraklar hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız bizimle iletişim kurabilirler.

Finlandiya Vizesi Türleri Nelerdir?

1. Finlandiya Turistik Vizesi

“Göller Ülkesi” olarak bilinen Finlandiya’ya turistik amaçlarla seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın başvurması gereken Finlandiya vizesi türüdür. 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatler için imkân sağlamakla birlikte Finlandiya’nın sunduğu farklı turizm hizmetlerinden de yararlanabileceklerdir.

2. Finlandiya Ziyaret Vizesi

Finlandiya’da yaşayan bir akrabanız veya arkadaşınız varsa ve siz onu belli bir süreliğine ziyaret etmek istiyorsanız başvurmanız gereken Finlandiya vizesi türüdür. Finlandiya’da yaşamakta olan arkadaşınız veya akrabanızın sizinle olan yakınlığı bu vize türünde önem arz etmektedir. Temsilcilikler genelde daha yakın ilişkileri bulunan akrabalara daha uzun süreli, kan bağı vs. olmayan kişilere de daha kısa süreli vizeler sunmaktadır. Ek olarak, bu vize türündeki en önemli evrakın Finlandiya’da yaşayan arkadaşınızın veya akrabanızın ilgili temsilciliği hitaben hazırladığı ve sizin seyahatinizi içeren davet mektubudur. Bu mektup temsilciliklerin gözünde bir nevi sizin ülkenize geri dönüşünüzün garantisi olarak görülmektedir.

3. Finlandiya Ticari Vizesi

Ticari amaçlarla bir fuara veya iş ortaklarınızla bir toplantıya veya görüşmeye katılmak istediğiniz zaman başvurmanız gereken Finlandiya vizesi türüdür. Yine 180 gün içerisinde 90 günlük kalışı aşmayacak şekilde verilen bu vize, sizin Finlandiya’ya seyahat etmekteki ihtiyaçlarınızı karşılar niteliktedir.

4. Finlandiya D Tipi (Uzun Süreli) Vizesi

Finlandiya’da yaşayan aile üyesiyle birlikte yaşamak, çalışmak, eğitim almak veya yeni bir iş kurmak isteyen vatandaşlarımızın, oturum izni olarak da bilinen, başvurmaları gereken Finlandiya vizesi türüdür. Seyahat amaçlarından da anlaşılacağı gibi bu vize türünde yer alan durumlar Finlandiya’da uzun süreli kalışları, yani 90 günü aşan süreleri ifade etmektedir.

Finlandiya Vizesi Ücretleri

Yazımızda da bahsettiğimiz üzere farklı amaçlara ve ihtiyaçlara yönelik farklı Finlandiya vizeleri bulunmaktadır. Bu vize türlerine yapılacak olan başvurular için gerekli olan evrakların değişiklik göstermesi gibi yapılması gereken masraflar, yani vize ücretleri de değişiklik göstermektedir.

Finlandiya Vizesi Başvurusu Nereden Yapılır?

Ülkelerden bazıları doğrudan kendi temsilcilikleri üzerinden ve başvuru sahibinin ikamet adresine göre başvuruları kabul etmektedirler. Ancak Finlandiya vizesi almak isteyen vatandaşlarımız Finlandiya Hükümeti tarafından ülkemizde yetkilendirilmiş olan VFS Global yetkili servis birimi üzerinden ve ikamet ayrımı olmaksızın başvurularını yapabilirler. Uzun süreli D Tipi vize hariç bütün vize türlerinin başvuruları bu yetkili servis birimine yapılacak olup D Tipi vize başvurusunun ise doğrudan ülke temsilciliğine yapılması gerekmektedir.

Finlandiya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Finlandiya vizesi başvurusunda temin edilmesi istenen evrakların, sağlanması gereken şartların ve ödenmesi gereken ücretlerin farklılık göstermesi gibi başvurunun ne kadar sürede incelenip sonuçlandırılacağı da farklılık göstermektedir. Bu sebeple net bir süre verilmesi mümkün olmasa da başvuruların ortalama 15-60 gün arasında sonuçlanacağı söylenebilir.

Yabancılar için Finlandiya Vizesi

Ülkemizde yaşayan, çalışma ve oturum izni bulunan yabancı kişiler de ülkemizde bulunan temsilcilikler aracılığıyla ihtiyaç duydukları Finlandiya vizesi türüne başvuruda bulunabilirler. Fakat yapılan başvuruların başvuru sahibinin uyruğu, başvuruda bulunulan vize türü ve talep edilen süre gibi birçok faktörden etkilenmesi sebebiyle başvurunun ne zaman veya hangi yönde sonuçlanacağı farklılık gösterebilmektedir.

Finlandiya Schengen Ülkesi mi?

Finlandiya Hükümeti’nin 1995 yılında imzaladığı anlaşmaya göre Schengen bölgesi Finlandiya topraklarını da içermektedir. Hatta Finlandiya aynı yıl Avrupa Birliği’ne de dahil olmuştur.

Finlandiya Vizesi Almak Kolay mı?

Gerekli şartların doğru ve eksiksiz sağlanması neticesinde herhangi bir vizenin alınması zor olmayacağından Finlandiya vizesi almanın da zor olduğu söylenemeyecektir.

Finlandiya Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Finlandiya Hükümeti’nin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak ve Schengen statüsüne sahip vizelerinin nasıl alınacağını yazımızda açıkladık. Yine de aklınızda bir soru işareti kaldıysa bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yazımızın sizlere Finlandiya seyahatleriniz için almak istediğiniz Finlandiya vizesi konusunda yardımcı olacağını umuyoruz. Vize başvurunuzu yapmadan önce detaylı bilgi almak dilediğiniz zaman müşteri temsilcilerimize ulaşabilir ve destek talep edebilirsiniz. Visa Prove mutlu yarınlar diler.

Finlandiya Vizesi

    Vize Danışmanımız Sizi Arasın

    Aşağıdaki formu doldurun, vize danışmanımız sizi arasın

    Visa Prove
    VisaProve WhatsApp
    Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
    Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Call Now Button