Avusturya Vizesi

Avusturya Vizesi                                               

Avusturya Vizesi

Merhaba, Visa Prove Avusturya vizesi sayfasına hoş geldiniz. Bu sayfada, Avusturya ülkesine farklı amaçlarla seyahat edecek ülke vatandaşları veya Türkiye’de ikame izni, çalışma izni olan yabancı ülke vatandaşlarının Avusturya ülkesine seyahat etmeleri için gerekli olan vizeleri almak konusunda ne gibi prosedürlere tabi olduklarında bahsedeceğiz.

Bilindiği üzere Avusturya ülkesi AB’ye ve aynı zamanda Schengen Bölgesine dahil ülkelerden biridir. Bu durumdan dolayı Avusturya ülkesine her 180 günde Mak. 90 gün konaklayabilmenize izin veren vize kategorilerinden başvuru yaptığınızda sahip olduğunuz vizenin Schengen statüsüne sahip bir vize olacağını bilmenizde fayda var.

Vfs Avusturya

Avusturya hükümeti Türkiye’de vize başvurularını kabul edecek özel bir kuruluş ile çalışmaktadır. Vfs Global Avusturya hükümetinin Türkiye’de vize başvurularını alması için yetkilendirdiği özel bir kuruluştur.

Bu kuruluş Avusturya hükümetinin Türkiye’de bulunan temsilcilikleri adına başvuru sahiplerinin dosyalarını eksiksiz bir şekilde alır ve ilgili temsilciliğin vize bölümüne ulaştırır. Dosyalar ilgili temsilcilikte değerlendirmeye tabi tutulur ve başvuru sahibine ait pasaport vize etiketi basılmış bir şekilde veya olumsuz sonuçlandırılarak tekrar Vfs global Avusturya yetkili servis birimi aracılığıyla başvuru sahibine iletilir.

Avusturya Vize Başvurusu

Avusturya ülkesine farklı kategorilerden başvuru yapacak kişiler ne amaçla Avusturya vize başvurusu yapacakları konusunda net olmalıdırlar. Bu konuda netliğe sahip olmalarını gerektiren durum şöyle açıklanabilir: Vize başvurusu yapacak kişiler, hazırlayacakları evrakları hangi vize kategorisinden vize başvuru yapacaklarsa ise ona göre hazırlamalıdır. Belirlenen kategoriden başvuru yapacak başvuru sahipleri bu kategoriye göre evrak listesini referans alırlar ve evraklarını ona göre hazırlarlar.

avusturya vize başvurusu

Avusturya Vize Ücreti

Vize ücretleri, başvuru yapılacak kategoriye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Vize başvuruları yapılırken Konsolosluk harcı, Yetkili servis birimi harcı, Seyahat sağlık sigortası ücreti gibi ödemesi yapılacak kalemler vardır. Konsolosluklar her başvuru işin ayrı ücret talep ederler. Başvuru sahipleri vize başvuruları için Temsilciklerden talep edilen ücretleri öderken genelde vizelerinin kesinlikle çıkacağı ve bu ödemeleri bu yüzden yaptıkları hissine kapılırlar fakat böyle bir durum yoktur. Temsilcilikler vize başvuru ücretlerini, vize başvuru sahiplerinin dosyalarını kabul etmek ve değerlendirmek için alırlar. Avusturya vize ücreti hakkında detayları şuradan görüntüleyebilirsiniz.

Avusturya vize istiyor mu?

Avusturya hükümeti, Türkiye sınırları içerisinde kendi ülkesine yapılacak seyahatler için, kişilerin seyahat amaçlarını referans alarak her bireyin vize başvurusunu yapmasını istemektedir. Başvuru sahiplerinin ne tür pasaportlara sahip olduklarını unutmamakta fayda var. Görevlendirme (Gri) pasaport sahipleri, Yeşil (Hususi) pasaport sahipleri, Siyah (Diplomatik) pasaport sahipleri yapacakları seyahatlerde vizeden muaftırlar.

Bordo pasaport sahipleri seyahat amaçlarına göre farklı kategorilerden vize başvurusu yapmak durumundadır. Vize başvuru kategorisine göre alınan vizelerin bazılarını Avusturya’ya seyahat ettikten sonra uzatabileceklerini, bunun oturum müsaadesine çevirebileceklerini de unutmamalarında fayda var.

Avusturya turist vizesi

Bu vize türü, Türkiye’den başvuru yapan bireylerin en fazla vize başvurusu yaptıkları vize türüdür. Avusturya turist vizesi kategorisinden başvuru yapan başvuru sahipleri bu ülkeye genellikle kısa süreli (90 gün altı) seyahatler düzenlemek amaçlı seyahatler düzenlemektir. İlgili temsilcilik Turistik vize başvurusu yapan başvuru sahiplerinin dosyalarını incelerken başvuru sahibinin ilgili ülkeye seyahat ettikten sonra Türkiye’ye geri döneceklerinden emin olmak ister. Bu kararı verirken de referans aldıkları durum "Başvuru sahibinin Türkiye’ye dönmesini gerektiren şartlar” konusunu irdelemektir.

  • Başvuru sahibinin Türkiye’de süreklilik arz eden bir işte çalışıyor olması
  • Her ay düzenli bir şekilde maaş hesabına İşveren tarafından “Maaş ödemesi” adı altında ödenen meblağlar.
  • Başvuru yaparken bağlı bulunduğu kuruma dair sunduğu evraklar
  • Türkiye’de kendini evliyse ailesini finanse edebilecek maddi yeterliliğin olması
  • Daha önce Yurtdışını çıkmışsa eğer İlgili temsilciliklerden aldığı vizeleri prosedüre uygun bir şekilde kullanıp kullanmadığı

Yukarıdaki durumlar Temsilciklerde görev yapan memurların vize başvurularını değerlendirirken baz aldığı durumlarda sadece birkaçıdır. Bunun dışında birçok hususun göz önünde bulundurulduğunu unutmamakta fayda var.

Avusturya turist vizesi daha detaylı bilgi almak için Visa Prove müşteri temsilcilerine dilediğiniz zaman ulaşabileceğinizi unutmayın.

Avusturya oturum izni

Avusturya Hükümetinin Türkiye’de bulunan yasal temsilcileri vize başvurularını alırken başvuruları genel anlamda iki şekilde kategorize eder.

  • D Tipi Vize Başvuruları
  • C Tipi Vize Başvuruları

D tipi vize başvuruları direkt olarak Avusturya İstanbul Başkonsolosluğu veya Avusturya Ankara Büyükelçiliği üzerinden yapılabilmektedir. Başvuru kategorisi ne olursa olsun vize başvuruları en geç 15 gün, en erken 6 ay önceden yapılmış olmalıdır. Bu süreler referans alınmadan yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Avusturya oturum izni başvuru yapacak başvuru sahipleri ne amaçla oturum başvurusu yapacaklarına göre farklı vize başvuru evrakları hazırlamak durumundadır.

Oturum müsaadesi için başvuru yapacak kişiler Avusturya’ya seyahat etmeden önce ilgili ülkenin Türkiye sınırları içerisinde yer alan temsilciliklerine başvurularını yapmaları ve geçici oturum diyebileceğimiz D tipi vizelerini almak durumundadırlar. Bu kategoride aldıkları vizelerini Avusturya’ya gittikten sonra Göç idaresine başvurularını yapıp uzatabileceklerdir.  

Avusturya Konsolosluğu randevu

Avusturya ülkesinin Türkiye’de bulunan temsilciklerine başvuru yapacak başvuru sahipleri başvurularını yapmadan önce ilgili temsilcilikten veya temsilciliğin yönlendirdiği Yetkili servis biriminden randevularını almak durumundadırlar.

Randevu müsaitliği temsilciliklerin yoğunluğuna göre değişmektedir. Bu durumun göz önünde bulundurulup ilgili kategorilerden alınacak randevuların vakitlice alınması gerekmektedir. Randevu alacak başvuru sahipleri, doğru vize başvuru kategorisinden randevu aldıklarından emin olmalıdırlar.

Avusturya Konsolosluğu İstanbul Başkonsolosluğu ve Avusturya Ankara Büyükelçiliği kabul edeceği kısa süreli Type C olarak kategorize ettiğimiz başvuruları direkt almak yerine yetkili servis birimi olan Vfs Global üzerinden almaktadır. Uzun süreli kategorilerden yapılacak başvuruları ise direkt kendileri kabul etmektedir.

Viyana vizesi

Avusturya’nın Viyana şehri gerek turistik amaçlı yapılan seyahatlerde gerek se ticari amaçlı yapılan seyahatlerde en çok tercih edilen şehirlerdendir. Seyahat edecek vatandaşlarımız her ne kadar aldıkları vizeyi Viyana vizesi olarak adlandırıyor olsa da edindikleri vize Schengen statüsüne sahip bir Avusturya vizesi olarak adlandırılmakta ve tanımlanmaktadır.

Avusturya vizesi için başvuru yapacak kişiler Avusturya’da hangi şehre seyahat edeceklerse o şehirde konaklayacakları otele dair otel rezervasyonları, o şehre yapılan uçak rezervasyonları vize başvuru dosyasıyla birlikte sunmak durumundadırlar.

Avusturya vize ücreti 2023

Avusturya vize ücretleri her yıl belli dönemlerde belli zam oranları referans alınarak arttırılabilmektedir. Vize ücretleri; Konsolosluk harçları, Yetkili servis birimi harçları, Seyahat sağlık sigortası gibi kalemlerden oluşmaktadır. Konsolosluklar sadece vize başvuru harçları için zam oranları belirlemektedir. Bunun dışında diğer giderler için oluşacak masraflara ilgili diğer kurumlar karar vermektedir.

Avusturya vize ücreti 2023 yılı fiyatları için sayfamızı takipte kalmanız tavsiye edilir.

Avusturya Schengen vizesi

Avusturya ülkesi, Schengen bölgesi olarak tanımlanan bölgenin içerisinde olan bir ülkedir. Dolayısıyla ilgili temsilcilikten alınan Avusturya vizeleri Schengen statüsüne sahip vizelerdir. Avusturya ülkesinin Türkiye’deki temsilciliklerinden alınan kısa süreli (90 gün altı konaklama sağlayan) vizeler Schengen statüsüne sahip vizeler Avusturya vizeleri olarak tanımlanmaktadır.

Schengen statüsüne sahip Avusturya vizelerini edinen başvuru sahipleri ilk girişlerini Avusturya’ya yaptıktan sonra diğer Avrupa ülkelerine vize geçerlilik süreleri yettiğince seyahat edebilirler. Bu arada belirtmekte fayda var, hali hazırdaki vizeleri ile diğer ülkelere seyahat edebilmeleri için mevcut vizelerin multiple (çoklu) girişli olması gerekmektedir.

Avusturya vizesi için gerekli evraklar

Avusturya vizesine başvuru yapacak olan başvuru sahipleri vize başvuru işlemlerine başlamadan önce hangi kategoriden başvuru yapacaklarını belirlemeli ve bu kategoriyi referans alıp vize başvuru evraklarını hazırlamalıdırlar. Vize başvuru evrakları başvurudan başvuruya değişmektedir.

Avusturya vizesi için gerekli evraklar başvuru türüne, başvuru yapacak kişinin çalışma durumuna ve kendini ne şekilde finanse ettiğine göre değişkenlik göstermektedir. Detaylı bilgi almak için dilediğiniz zaman Visa Prove müşteri temsilcilerini arayabilir detaylı bilgi edinebilirsiniz.

avusturya vizesi iletişim

Avusturya Vizesi

    Vize Danışmanımız Sizi Arasın

    Aşağıdaki formu doldurun, vize danışmanımız sizi arasın

    Visa Prove
    VisaProve WhatsApp
    Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?
    Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Call Now Button